Publicado 9/10/2019 19:16:00 +02:00CET

L'oposició exigeix explicacions a l'alcalde de Badalona pel pagament de 7.000 euros a l'empresa del marit d'una regidora

L'import correspon a la instal·lació d'una tanca publicitària durant el Nadal del 2018 a una pista de gel privada

ACN

Badalona.-El Partit Popular de Badalona i Guanyem Badalona En Comú han demanat explicacions a l'alcalde del municipi, el socialista Álex Pastor, pel pagament de 7.000 euros que, segons els grups, l'Ajuntament ha fet a una empresa d'Iván Jesús Rodríguez, marit de la regidora del PSC Teresa González. Es tracta, segons han indicat, d'un pagament per una tanca publicitària a la pista de gel que l'empresa Enter Global Events va instal·lar per iniciativa privada durant el Nadal del 2018. Rubén Guijarro, regidor de Govern i Territori i quart tinent d'alcalde, ha remarcat la idoneïtat de l'espai per promoure la campanya de Nadal i ha recordat que "tots els grups van tenir accés a l'expedient i a la preacta i el tràmit va avançar sense cap vot en contra".

"En el marc de la campanya de Nadal del 2018 es van fer diferents accions publicitàries per fer caliu i que la gent gaudís de la festa", ha explicat Guijarro. Una d'aquestes actuacions va ser contractar per 7.000 euros una tanca de publicitat a l'espai privat on l'empresa Enter Global Events, del marit de la regidora socialista Teresa González, va instal·lar una pista de gel. La informació, que s'ha difós aquest dimarts a través dels mitjans de comunicació, ha aixecat polseguera. Xavier García Albiol, del PP de Badalona, ha assegurat que Pastor està "obligat" a donar explicacions i considera que si no ho fa, serà "còmplice" del que ha qualificat com a "escàndol de fer servir els diners de tots els veïns per al benefici personal d'un membre del seu govern".De la seva banda, Guanyem Badalona en comú ha demanat que el consistori "clarifiqui la vinculació del marit de la regidora i d'ella mateixa en aquesta i qualsevol altra empresa que tingui relacions amb l'Ajuntament", i ha anunciat que "està estudiant accions legals en cas que s'hagi produït algun tipus de frau".Guijarro ha assegurat que es tracta d'un tràmit "que ha passat per tots els sistemes tècnics i fiscalitzacions possibles". I ha recordat que "va anar a la Comissió Informativa, on tots els grups van tenir accés a l'expedient i a la preacta i va tirar endavant sense cap vot en contra". Pel que fa al fet que la regidora González no marxés de la Sala de Plens quan es va votar aquest projecte, tot i tenir parentesc amb alguna de les persones que s'hi presentaven, el regidor de Govern i Territori ha assegurat que "es va fer la consulta pertinent i es va considerar que potser era un tema estètic, però no pas legal".Amb aquestes paraules, Guijarro ha negat que es cometés cap irregularitat pel fet que la regidora estigués present mentre es feia la votació perquè, segons ha dit, "no estem parlant d'un atorgament de contractació, sinó d'un reconeixement de crèdit degudament contret". A més, ha volgut recordar que el vot de la regidora "no va ser decisiu".