Publicado 6/9/2019 22:01:11 +02:00CET

L'ONU premia l'aposta per la sostenibilitat de Torroella de Montgrí i l'Estartit

L'Ajuntament ha rebut el guardó durant el 14è Fòrum Global d'Assentaments Urbans, a Etiòpia

ACN

Torroella de Montgrí.-L'Organització de les Nacions Unides (ONU) ha premiat aquest divendres l'aposta per la sostenibilitat del municipi català de Torroella de Montgrí i l'Estartit (Baix Empordà). En concret ha rebut un dels guardons Sustainable Cities And Human Settlements Awards, que convoca el Global Forum on Human Settelments (GFHS), vinculat a l'ONU. Ha rebut el premi de la categoria Global Low-Carbon Ecological Scenic Spot i ha estat seleccionat, entre d'altres motius, per haver establert un bon model de desenvolupament sostenible i resilient, i per la integració de l'ecoturisme en la seva planificació, segons ha informat el mateix consistori.

Els premis s'han lliurat durant el 14th Global Forum on Human Settlements, que ha tingut lloc els dies 5 i 6 de setembre a Addis Abeba (Etiòpia). Els responsables de recollir el premi han estat l'Alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, la regidora de Destinació Turística, Dúnia Oliveras i l'assessor turístic municipal, Josep Capellà.El comitè avaluador també ha destacat el caràcter innovador del Life Pletera i l'aposta per la posada en valor del territori, no només per millorar la qualitat de vida de la població, sinó per la seva capacitat de dinamització turística. A més, valora molt positivament el caràcter demostratiu i que hagi estat un exemple, multidisciplinari, de bones pràctiques per mitigar i adaptar les zones litorals als efectes del canvi climàtic, informa la mateixa font.

el més llegit

 1. 1

  Instal·len a Mataró una llamborda en record de l'exministre anarquista Joan Peiró davant de l'última casa on va viure

 2. 2

  Unes 300 persones fan una cadena humana a Tarragona per denunciar que les mesures sanitàries a l'aula són "insuficients"

 3. 3

  Encontats homenatja Josep Vallverdú amb una escultura del popular personatge Rovelló a la plaça del Pou de Balaguer

 4. 4

  AMPLIACIÓ:Els treballadors de Saint-Gobain tornen a tallar l'N-340 a l'Arboç per denunciar el tancament de la cristalleria

 5. 5

  Mor el conductor d'un cotxe després de xocar amb un altre a la C-35 a Cardedeu (Barcelona)