Publicado 12/4/2019 10:12:54 +02:00CET

L'ONU insta a readmetre un gurdia urb que va ser acomiadat després d'un accident mentre estava de servei

El reglament de segona activitat estableix que només és compatible amb la declaració d'invalidesa parcial, per no la permanent

ACN

Barcelona.-L'ONU ha donat la raó a un gurdia urb que va ser acomiadat per l'Ajuntament de Barcelona després d'un accident mentre estava de servei i insta l'Estat a readmetre'l, segons ha avanat El Periódico. L'agent va ser atropellat per un cotxe el 2009 quan anava en moto per atendre un cas de violncia de gnere i el seu peu va quedar destrossat. L'Ajuntament el va acomiadar un any després. L'ONU diu que es van vulnerar els drets de les persones discapacitades. El reglament de segona activitat de la Gurdia Urbana, per, estableix que aquesta només és compatible amb la declaració d'invalidesa parcial, no amb la permanent total, amb l'absoluta o amb la gran invalidesa. Fonts municipals han apuntat a l'ACN que estudiaran les recomanacions de l'ONU, tot i que remarquen que ser policia i percebre una pensió per invalidesa permanent implicaria cobrar més que un agent sense estar invlid.

Les mateixes fonts subratllen que adoptar una posició diferent seria "discriminatori per a la resta d'empleats públics municipals" que tinguin una situació d'invalidesa per no tenen l'opció d'una segona activitat. El reglament de segona activitat de la Gurdia Urbana compleix el que estableix la Llei de Policies Locals de Catalunya. L'Ajuntament va crear una comissió tcnica per estudiar la compatibilitat de la situació dincapacitat permanent amb la condició de funcionari públic en actiu, i aquesta va constatar que aquest reglament respecta i es cenyeix als parmetres legals previstos en la normativa. A més, l'Ajuntament va treballar conjuntament amb el Departament dInterior en un projecte de llei per regular aquesta situació per a totes les policies de Catalunya ara fa dos anys, per aquesta iniciativa va decaure per la finalització de la legislatura. L'Ajuntament també esgrimeix una sentncia del Tribunal Suprem que indica que no és compatible la percepció duna pensió per invalidesa permanent total amb el manteniment de la condició de policia local en servei actiu, encara que sigui en situació de segona activitat.