Publicado 10/06/2019 10:00CET

L'oli d'oliva Clos de la Torre de Rabós arriba a la Xina

Agencia Catalana de Noticias
ACN

El producte d'alta gamma ja té a punt la primera comanda per al país asitic, on treballen per entrar des de fa dos anys

ACN

Rabós d'Empord.-L'oli d'oliva verge extra Clos de la Torre de Rabós d'Empord (Alt Empord) comenar a vendre's a la Xina. L'empresa ha participat a la fira Hofex, líder en alimentació i hostaleria, que s'ha celebrat a Hong Kong recentment i ja té a punt la primera comanda al país asitic. El celler, que fa dos anys que treballa per introduir-se a l'extrem Orient, també té previst fer arribar el seu producte d'alta gamma a la ciutat xinesa de Macau al llarg d'aquest any. El mercat de l'oli d'oliva a Hong Kong est en creixement, tot i que el seu consum encara és redut perqu a la cuina local se n'utilitzen d'altres, sobretot vegetals i de llavors. Actualment, l'estat espanyol, juntament amb Itlia, és el principal provedor d'aquest tipus d'oli en aquesta zona.

Oleícola de l'Empord, que produeix l'oli Clos de Torre, l'elabora exclusivament amb les olives de les finques que tenen a Garriguella, Rabós d'Empord, Espolla i Peralada. L'empresa preveu precisament per aquest any una collita rcord. L'estat de floració de les oliveres degut a les pluges de lhivern fa preveure una recollida rcord i de més qualitat amb més de 200.000 quilos d'olives, 50.000 més que l'any passat.Actualment, venen a pasos del nord d'Europa com Dinamarca i el Regne Unit per també arriben fins als Estats Units, a través de la cadena d'aliments de luxe Zibgerman's Delicatessen de Michigan. També est treballant per exportar al centre d'Europa, en pasos com ustria i Alemanya, i manté contactes amb Filipines, Singapur, Dubai i Doha. A més, tenen en el punt de mira el Japó o Corea del Sud. Ara, grcies a la seva participació a la Fira Hofex, han aconseguit la primera comanda a Hong Kong. Feia dos anys que l'empresa treballava per introduir-se en aquesta zona on, segons el gerent de Clos de la Torre, Martí Clos, "creix l'inters pels productes de qualitat i saludables com l'oli d'oliva". De fet, el mercat d'aquest producte est en constant creixement a Hong Kong per el seu consum encara és baix perqu es cuina molt més amb olis vegetals i de llavors. A banda d'aquesta ciutat, el celler empordans també té previst fer arribar el seu oli a la ciutat xinesa de Macau durant aquest any. Un producte d'alta gamma L'empresa produeix un oli de gamma alta i un altre de consum de proximitat. A més, elaboren olivada d'olives verdes i negres, melmelada d'olives i mel, i oli ecolgic. Aquests productes van adreats a mercats gourmet, botigues especialitzades i establiments de restauració. "Els consumidors valoren cada vegada més els olis de qualitat perqu són exquisits i aporten a qualsevol plat, cru o cuinat, uns aromes i sabors únics", afirma Clos.L'oli verge extra s'elabora amb tres varietats d'olives: l'argudell (autctona de l'Empord), la picual (d'origen andalús) i la frantoio (de la toscana italiana). Llarga tradició en el món de l'oliL'empresa, propietat d'una de les famílies de més tradició oleícola de l'Empord, va iniciar la seva trajectria moderna fa vint anys i el seu gerent representa la quarta generació. L'any 2011 van construir un celler a Rabós dEmpord, unes installacions que permeten elaborar el producte de forma artesanal. Nombrosos reconeixements i premisEl seu oli verge extra, a més, compta amb nombrosos reconeixements i premis. Entre ells, la medalla de plata de 'Los Angeles International Extra Virgin Olive Oil Competition' dels Estats Units o la medalla de plata en un concurs de Cannes. També ha rebut en diverses ocasions el Prestige Gold, un dels mxims guardons del concurs internacional TerraOlivo, a Jerusalem.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés