Publicado 08/10/2019 17:13

L'Observatori de l'Ebre monitoritzar i modelar les pertorbacions de la ionosfera

El projecte durar tres anys i esta finanat per l'Agncia Estatal d'Investigació

ACN

Roquetes.-L'Observatori de l'Ebre-Universitat Ramon Llull ha aconseguit finanament per detectar, monitoritzar i modelar les pertorbacions ionosfriques. El projecte MIRA proposa ampliar el coneixement dels efectes de l'activitat solar sobre la ionosfera i el camp magntic terrestre. Permetr dissenyar sistemes d'alerta i mitigar els efectes dels esdeveniments de meteorologia espacial. El projecte est liderat pels investigadors Estefania Blanch i David Altadill, durar tres anys i est finanat per l'Agncia Estatal d'Investigació. L'Observatori ha va aconseguir finanament de l'AEI per estudiar la sequera a través de dades de satllit i per estudiar els impactes de la meteorologia espacial damunt les xarxes de transport elctric.

El grup de recerca que lidera el projecte MIRA té una llarga trajectria i experincia en la detecció i monitorització de les irregularitats ionosfriques. Ho avalen publicacions científiques en revistes internacionals de primer nivell i projectes internacionals anteriors que han aconseguit en convocatries de la Comissió Europea, l'Agncia Espacial Europea i l'OTAN.La meteorologia espacial estudia l'activitat solar, els efectes que produeix sobre la Terra i permet predir possibles impactes al planeta, especialment en els sistemes biolgics i tecnolgics. Les irregularitats ionosfriques són variacions de densitat de plasma ionosfric que poden afectar significativament el sistemes tecnolgics basats en senyals radioelctrics.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés