Publicado 13/9/2019 14:09:59 +02:00CET

El Lluçanès acull aquest cap de setmana les primeres Jornades de Resistència Rural organitzades per col·lectius del territori

Les activitats, tallers i xerrades s'allargaran fins diumenge en una masia ocupada

ACN

Lluçà.-Els col·lectius Truja Negra, Lluçanès Viu, la Fetillera o Batzac, entre d'altres, i també persones del territori a títol individual organitzen aquest cap de setmana al Lluçanès les primeres Jornades de Resistència Rural. A través de xerrades, activitats i tallers, l'objectiu és "crear debat i teixir xarxa" entre entitats i persones de la zona "per donar visibilitat a les lluites al voltant de l'habitatge, el turisme o la gestió de la terra", han explicat des de l'organització. La idea és que puguin aparèixer alternatives d'autogestió des d'una perspectiva anticapitalista "perquè la gent d'un territori ple de recursos no hagi de treballar només en fàbriques i macrogranges". Les jornades són obertes al públic i es desenvoluparan en una masia propietat d'un banc que han ocupat a Lluçà.

Entre les activitats hi haurà debats per blocs sobre sindicalismes, alternatives i lluites, i feminismes. A més, també s'han organitzat tallers de fones, herbes remeieres, gestió forestal, ornitologia o tir amb destral, entre d'altres. L'oferta es completa amb concerts, un mercat d'artesania, zona d'acampada i zona de criança.