Publicado 8/4/2019 19:07:45 +02:00CET

Lleida posa en marxa una oficina per atreure inversions al territori

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Es tracta d'una eina promoguda des de GlobaLleida amb l'objectiu de captar negocis, talent i noves oportunitats a les comarques lleidatanes

ACN

Lleida.-La capital del Segri ha acollit aquest dilluns la presentació de l'Oficina Invest in Lleida, una eina promoguda des de GlobaLleida que neix amb l'objectiu d'atreure inversions, activitats productives i sostenibles al territori que perdurin en el temps. L'oficina pretén aprofitar les oportunitats que generen a la demarcació sectors com ara l'agroalimentari, el turisme o els serveis per també captar-ne de noves que permetin diversificar l'economia, aprofitant la situació "estratgica" de Lleida. En concret, Invest in Lleida se centrar en la detecció d'oportunitats d'inversió empresarial; orientació per a empreses amb intenció d'establir-se a la demarcació; servei de localització empresarial i acompanyament de projectes d'inversió de forma coordinada amb els ens de promoció local.

L'Oficina d'Atracció d'Inversions est pensada per potenciar les fortaleses de Lleida: el sector de l'alimentació i l'agroindústria; el turisme i l'educació i la formació, amb la UdL agent clau. Per també per diversificar l'economia, amb l'aposta per al desembarcament d'empreses de sectors emergents. En aquest sentit, Invest in Lleida neix per identificar els mercats claus que poden representar noves oportunitats de negoci i potenciar, així, l'exportació dels productes "made in Lleida". L'Oficina ha de servir per donar un impuls extra a projectes de recerca i innovació que es tradueixen en nou coneixement per a les empreses. L'oficina de captació d'inversions est promoguda per GlobaLleida, el consorci de promoció econmica participat per la Paeria, la Diputació de Lleida, la UdL i les Cambres de Comer de Lleida i Trrega, GlobaLleida és l'rgan que posa en marxa l'oficina i que gestionar la seva tasca en plena connexió i compromís de treball conjunt amb les institucions del territori que l'impulsen.Durant la presentació del projecte, l'alcalde de Lleida, Flix Larrosa, ha posat de relleu que "Lleida és una ciutat extraordinriament vital, amb una oferta d'allotjament adequada, amb capacitat de prestar serveis en l'mbit de l'educació, de la cultura i amb oferta d'oci, comunicacions, metres quadrats, recursos, talents i universitat". En aquest sentit, ha defensat que "és ideal per fer-hi inversions" i, per aix, cal "una oficina comercial que canalitzi de forma continuada i en faci seguiment de totes les converses, ofertes, necessitats o anhels". "L'objectiu és crear riquesa, dinamitzar la nostra economia i, sobretot, crear nous llocs de treball", ha assenyalat.Larrosa ha destacat la posició estratgica de Lleida com a factor positiu per atreure inversions, ja que est situada entre els corredors Mediterrani i de l'Ebre i compta amb una rea d'influncia de més de mig milió de persones. Així mateix, ha reiterat la necessitat de consolidar la capitalitat de Lleida no només al territori sinó "a escala regional i internacional". La creació d'aquesta oficina per captar inversions al territori va ser una de les primeres propostes que va fer Flix Larrosa en prendre possessió del crrec d'alcalde de Lleida.

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista