Publicado 21/10/2020 18:54CET

Lleida modifica els límits del seu terme municipal d’acord amb els Ajuntaments d’Alpicat i Torrefarrera

Pla mitjà on es pot veure el tinent d'alcalde de la Paeria Toni Postius, el 21 d'octubre de 2020. (Horitzontal)
Pla mitjà on es pot veure el tinent d'alcalde de la Paeria Toni Postius, el 21 d'octubre de 2020. (Horitzontal) - Cedida per la Paeria (ACN)

Permetrà una millor ordenació urbanística de l'entorn de les Basses i d'altres terrenys limítrofs amb aquests pobles

ACN

Lleida.-La comissió d'Urbanisme de Lleida ciutat ha informat favorablement de l’acord a què ha arribat amb els Ajuntaments d’Alpicat i Torrefarrera per modificar els límits del terme municipal. Es tracta d’una operació adreçada a facilitar els tràmits urbanístics i poder emprendre accions com la millora dels accessos a terrenys com Les Basses. Amb l’acord signat amb els tres ajuntaments s’inicia formalment la tramitació de l’alteració dels límits municipals entre les diferents localitats amb la voluntat de tirar-ho endavant amb celeritat. La comissió també ha aprovat provisionalment el nou sector industrial privat de 36 ha entre la Ll-11 i el Camí dels Frares ( SUR-35), que es començarà a urbanitzar abans de finals d’aquest 2020.

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha explicat que amb la construcció de la variant nord i l’autovia va esdevenir una "frontera urbanística" entre Lleida i Alpicat amb terrenys que van quedar dividits per aquesta via i en fa més complicat la gestió urbanística. Postius ha explicat que es van iniciar converses amb l'Ajuntament d'Alpicat per intentar esmenar la situació d’aquest punt i també des del punt de vista de solars que hi ha a l'altra banda de l'autovia i, en paral·lel, també es va contactar amb l’Ajuntament de Torrefarera.L’operació suposarà que 32,12 ha actualment del terme municipal d’Alpicat seran del terme municipal de Lleida, 33,37 ha del terme municipal de Lleida passaran al terme municipal d’Alpicat, es bescanviaran, a la vegada 0.56 ha que són del terme municipal de Torrefarrera passaran al terme d’ Alpicat i 11,79 ha d’Alpicat seran de Torrefarrera.En marxa el nou polígon industrial del SUR-35La comissió d’Urbanisme ha donat llum verda al nou polígon industrial de 36 ha situat entre l’LL-11 i el polígon industrial del Camí dels Frares, SUR-35, un cop finalitzades les tramitacions urbanístiques corresponents. La previsió és que les obres d’urbanització puguin començar abans de finalitzar aquest mateix any. Toni Postius ha destacat que es tracta d’una "bona notícia que ens permet donar la benvinguda a un polígon d’iniciativa privada, que ja té bastant avançada la seva comercialització i permetrà acollir noves empreses” i que permet comptar amb nou sòl d’ús industrial una mancança històrica de la ciutat.Postius també ha explicat que es preveu que els treballs d’urbanització puguin començar abans de finals d’anyNous habitatges al Centre HistòricEn la reunió ordinària de la comissió informativa de polítiques de Gestió Urbanística i Mobilitat s’ha informat favorablement també de l’aprovació provisional de la Ua 100, que delimita un àmbit d’actuació al Centre Històric de prop de 2.000 m2. Aquesta actuació té per objectiu agrupar finques en un sol àmbit d’actuació que permeti desenvolupar projectes unitaris amb dimensions suficients per desenvolupar tant habitatges com locals per a activitats econòmiques i aparcaments. El sostre total de l’àmbit és de 3.338, 65 m2 i s’hi podran construir 33 habitatges, aproximadament.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés