Publicado 29/1/2019 15:08:39 +01:00CET

Lleida disposar al maig d'un nou espai firal amb l'adequació de l'antiga hípica

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Les firetes s'hi podran installar la prxima festa major i també estar obert a acollir activitats lúdiques, culturals i socials a l'aire lliure

ACN

Lleida.-Lleida disposar al maig d'un nou espai firal grcies a les obres d'adequació que s'han iniciat a l'antiga hípica. Els terrenys ja podran acollir la installació de les firetes durant les Festes de Maig, donat que les obres tenen una durada prevista de tres mesos segons ha explicat l'alcalde Flix Larrosa. També ha detallat que l'espai est configurat com a recinte firal i que forma part del projecte del projecte Fira 2 que promou la Paeria. Larrosa ha exposat que la finca que s'est adequant en una primera fase per albergar activitats efímeres, com ara circs, competicions, atraccions, entre altres, i que, alhora, quedar obert a collectius que vulguin organitzar-hi activitats, aprofitant el condicionament dels serveis. L'espai, d'un 26.000 metres quadrats, ser gestionat per l'EMU i s'hi invertiran 500.000 euros.

La ubicació és un dels punts que ha destacat Larrosa, ja que es troba en una posició "estratgica" perqu "est a tocar dels barris nord de la ciutat, del Centre Histric i dels del marge esquerre". Per tant, "tindr un accés fcil", ha dit l'alcalde. Un altre aspecte que ha posat en valor és que la gestió anir a crrec de l'Empresa Municipal d'Urbanisme (EMU), que és la propietria del terreny, que té una superfície total útil de 25.907 metres quadrats (entre vials, parcelles i aparcament). L'EMU mantindr els contactes amb Fira de Lleida per a les activitats a desenvolupar i l'ocupació de l'espai anir precedida pel concurs corresponent. En tot cas, Flix Larrosa ha remarcat que l'espai ser adequat i mantindr l'arbrat i els serveis. D'aquesta manera, esdevindr un espai "modern i avanat, obert a la ciutadania per fer-hi activitats".En la visita d'obres, l'alcalde de Lleida ha subratllat també que, entre altres aspectes, que s'han tingut en compte en l'actuació hi ha el soterrament i la canalització del tram a cel obert de la squia de Torres, per garantir la seguretat del recinte, o la conservació de les masses vegetals de la parcella.Adequació de la parcella de l'antiga HípicaL'EMU ha iniciat les obres d'adequació de la parcella de l'antiga hípica, situada al camí de Grenyana, per tal que pugui acollir activitats i esdeveniments de tipus lúdic, cultural i social a l'aire lliure, en especial les atraccions de fira de les festes majors. L'actuació, que anir a crrec de l'empresa Romero Polo, compta amb un pressupost de 500.000 euros i un termini d'execució de tres mesos, de manera que podran estar llestes perqu s'hi installin les firetes a les Festes de Maig.Les obres previstes consistiran en l'adequació de l'espai mitjanant la seva pavimentació per al pas de vianants i vehicles i en la dotació dels serveis urbans necessaris, com són la connexió a les xarxes d'aigua potable, electricitat, sanejament i enllumenat públic. A més, també es preveu el soterrament i canalització del tram del canal de Sers de 50 metres de llarg que transcorre a cel obert pel llindar d'aquesta finca, ja que es considera necessari per garantir la seguretat del recinte.El projecte també inclou la conservació d'arbrat existent a la parcella, en particular dels dos bosquets de pins, així com la previsió d'una zona d'estacionament per a una vuitantena de vehicles. Els accessos a la finca seran des del camí de Grenyana, un al costat de la rotonda del pont de Pardinyes i l'altre, proper al pont de la via del ferrocarril.