Publicado 28/02/2019 12:40CET

La llei d'acompanyament dels pressuposts inclou incentius per a la reindustrialització de Flix

L'Ajuntament celebra les mesures fiscals i les bonificacions dels cnons de l'ARC i l'ACA que es proposa

ACN

Flix.-L'Ajuntament de Flix, a la Ribera d'Ebre, celebra que la llei d'acompanyament dels pressupost de la Generalitat per al 2019, incloguin mesures fiscals i bonificacions per incentivar la reindustrialització del municipi. Com explica el consistori, el redactat actual inclou dos bonificacions dels cnons de l'Agncia de Residus de Catalunya (ARC) i de l'Agncia Catalana de l'Aigua (ACA). El projecte de reindustrialització de Flix es va considerar "d'inters general" pel Consell de Ministres, l'1 de desembre del 2017, per permetre l'aplicació de bonificacions i taxes de competncia de la Generalitat en projectes declarats també "d'inters general", com la planta de fosfat biclcic de Flix, on actualment hi treballen una vintena de persones.

En concret, es modifica l'article 16 de la llei 8\/2008 de finanament de les infraestructures de gestió dels residus i dels cnons sobre la disposició del rebuig dels residus, amb relació al cnon sobre la deposició controlada de residus industrials. El canvi proposa que la quota tributria sigui el resultat d'aplicar, a la base imposable, el tipus de gravamen aplicable. Es preveu també una bonificació del 40% de la quota per als "subjectes passius que disposin de projectes de transformació sectorial o de reindustrialització del municipi de Flix, aprovats pel Departament competent en matria d'indústria, sempre i quan contemplin el manteniment o la nova implantació d'activitat industrial, així com el manteniment o la creació d'ocupació, en els termes establerts per l'acord del Consell de Ministres de l'1 de desembre de 2017, que considera d'inters general el projecte de reindustrialització en el municipi de Flix". També s'ha afegit a l'article 71 del text refós de la legislació en matria d'aigües de Catalunya, que en els usos industrials d'aigua corresponents a determinades activitats, s'aplicar un gravamen individualitzat del cnon de l'aigua, si "els subjectes passius duen a terme actuacions industrials o empresarials d'inters general, en el marc de projectes de reindustrialització aprovats pel Govern, que cren nova activitat industrial en un municipi o permetin el manteniment o reconversió de la ja existent per un període mínim de 3 anys, o per a aquells subjectes que contribueixin al manteniment del teixit empresarial i industrial, així com al manteniment de llocs de treball, mitjanant l'adquisició d'una o més unitats productives en concurs, en els darrers dos anys". L'Ajuntament de Flix, en un comunicat, confia que la llei es pugui tramitar "el més aviat possible" per apunta que el consistori també ha mantingut contactes amb el Departament d'Economia, per explorar les vies alternatives per a la seva entrada en vigor, en cas que aquesta llei pressupostria no prosperi. Des de Flix, destaquen que els mesures proposades "es puguin ampliar en el futur a d'altres projectes i contribueixin a la captació de noves inversions pel municipi".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés