Publicado 6/2/2019 19:15:59CET

Llagostera assegura que va requerir la companyia d'aigües perquè arreglés l'avaria de La Canyera

L'alcalde exposa que Rec Madral va esquivar la notificació d'un decret instant a fer les obres

ACN

Girona.-L'alcalde de Llagostera (Gironès), Fermí Santamaria, assegura que va requerir la companyia d'aigües perquè arreglés l'avaria a la urbanització La Canyera però que Rec Madral va esquivar confirmar la notificació del decret d'alcaldia. Santamaria exposa que en un primer moment la Policia Local va dir als operaris que no podien fer les obres perquè l'empresa no havia demanat el permís necessari per a dur a terme els treballs en uns terrenys que no són de la seva propietat. Aleshores, per no deixar els veïns amb problemes d'abastament, l'alcalde va signar el decret d'alcaldia reclamant que actués "de manera urgent i immediata" per restablir el servei.

Dilluns Rec Madral va interposar al jutjat una denúncia contra l'alcalde de Llagostera perquè assegurava que havia impedit que els operaris reparessin una avaria a la urbanització La Canyera. L'alcalde, Fermí Santmaria, surt al pas d'aquesta denúncia i argumenta que el motiu pel qual la Policia Local –i no ell mateix- van impedir els treballs era perquè no comptaven amb un permís d'obres necessari per fer els treballs en uns terrenys que no són propietat de l'empresa. Aleshores, l'alcalde va optar per signar un decret d'alcaldia en base al Reglament d'obres, activitats i serveis dels ens locals que estableix que "en casos d'urgència o de necessitat extraordinària", l'ajuntament pot acordar que s'executin les obres immediatament. El requeriment signat dimarts, però, no va arribar oficialment a mans de Rec Madral. Segons detalla l'alcalde, van fer una comunicació per via electrònica però no van rebre justificant de recepció. A més, funcionaris de l'ajuntament es van personar a les oficines de la companyia d'aigües per notificar el decret però les gestions van ser "infructuoses" perquè els treballadors van al·legar que es trobaven fora de l'horari d'oficines.Finalment, l'empresa ha fet aquest matí les obres. Rec Madral sosté que ha estat quan han rebut permís per part de l'ajuntament, després de mantenir una conversa telefònica amb l'alcalde dimarts a la nit. Santamaria critica, en canvi, que l'empresa no fes les obres –ja autoritzades via decret d'alcaldia- al llarg de dimarts a la tarda i hagi allargat els problemes d'abastament als veïns.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.