Publicado 11/03/2019 06:06

Lladurs esdevé un aparador de la dieta 'veggie' amb l'unic hotel ecolgic i veg de l'estat

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Casa Albets atrau a més persones que volen saber més d'aquest estil de vida que les que realment la practiquen

ACN

Lladurs.-L'únic hotel ecolgic i veg de Catalunya i l'Estat s'ubica a Lladurs, al Solsons. Es tracta d'una masia del segle XI, Casa Albets, que ha passat de ser una finca "abandonada" a aparador de la dieta 'veggie'. Any i mig després de la seva posada en marxa, l'hotel ha passat de tenir clients exclusivament vegans a persones que no ho són per que volen saber més sobre aquesta filosofia. I tot en un entorn ecolgic i sostenible. Utilitzen energies renovables, depuren l'aigua, el mobiliari ha estat construt amb fusta de la mateixa finca i, fins i tot, utilitzen llenols ecolgics.

La Megan Albets i el Joel Llurda, propietaris del negoci, són vegans. "El tema ecolgic ens preocupava i volíem anar més enll dels petits gestos", explica ella. Per aquesta raó van optar per engegar "un projecte de vida" i reconvertir l'antiga masia familiar, que data del segle XI, i que feia molts anys que era buida, en l'únic hotel ecolgic i veg de Catalunya i l'Estat.En un context en el qual, segons la parella, "costa" trobar restaurants vegans de "qualitat", Casa Albets busca oferir-la i demostrar que la dieta vegana "no té per qu ser avorrida i pot ser creativa i gustosa", explica Llurda. Així, en la vessant gastronmica, han comptat amb l'assessorament del reconegut xef en cuina vegana Toni Rodríguez i tots els plats que ofereixen són receptes d'ell. A més, aposten pel producte ecolgic i de proximitat, adquirits a productors locals, pel que a la carta "és impossible trobar res que no sigui de temporada", afegeix ella.El 80% no són vegansDurant els primers mesos, prcticament tots els clients de Casa Albets eren vegetarians i vegans. Ara, explica la propietria, s'ha girat la balana i gairebé el 80% no ho són. "Venen perqu veuen el projecte atractiu i els hi ha despertat la curiositat", assegura. Sobre sí aix suposa que després de la seva estada optin per canviar la dieta, diuen que ho "desconeixen". Aix sí, reconeix Llurda, s'han trobat amb molts casos de "parelles que venen arrossegats per l'altre i es pensen que passaran gana i queden sorpresos".Un hotel sostenibleLa reforma de la masia també va ser 'eco' i sostenible. "Els materials i gran part del mobiliari est fet amb fusta de roure de la mateixa finca", explica Llurda, que assegura que "hem cuidat molt els detalls, posant per exemple coixins, llenols o coixins ecolgics que donen més qualitat al projecte".L'energia amb la qual s'abasteixen és també renovable. Utilitzen una caldera de biomassa amb estella local per escalfar l'hotel i l'aigua. També, pel que fa a la depuració de l'aigua i davant la inexistncia de clavegueram, han construt una bassa natural que fa aquestes funcions abans que "es filtrin al sol".I en ment encara els hi queden diversos projectes que van des de recuperar una bassa més gran que els permeti acumular l'aigua i poder-la reutilitzar per regar a disposar de la seva prpia plantació. "Hem comenat amb el que hem pogut per la idea és aconseguir tancar el cercle al mxim", assegura el propietari.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés