Publicado 22/03/2019 14:54CET

L'IRTA crea la Taula institucional de les Terres de Lleida i Pirineu per impulsar la R+D+i al territori

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Les principals rees de treball s'adrecen a la producció vegetal i la producció animal

ACN

Lleida.-L'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentries (IRTA) ha creat la Taula Institucional de les Terres de Lleida i Pirineu amb les principals Institucions lleidatanes per tal d'impulsar i incrementar la interacció de l'IRTA com a palanca d'innovació agroalimentria. L'IRTA disposa a la demarcació de Lleida d'un conjunt de centres i estacions experimentals per al sector agroalimentari com són el Fruitcentre, Agrnoms, l'estació experimental de Lleida (amb les seves finques a Mollerussa, Borges Blanques i Gimenells) i la granja experimental d'Alcarrs. Les principals rees de treball s'adrecen en dues grans vessants, la producció vegetal i la producció animal.

En un l'acte celebrat aquest divendres al Fruitcentre de Lleida, l'IRTA ha traslladat el seu compromís d'apropar la recerca a les institucions del territori. El director general de l'IRTA, Josep Usall, ha exposat l'activitat que porta a terme l'institut i també ha pogut escoltar quines són les necessitats i poder orientar la recerca d'aquest institut en benefici de les Terres de Lleida i Pirineu. L'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentries vol fer una activitat orientada a donar resposta els reptes del sector agroalimentari i de la societat a Lleida, aportant valor a l'esquema "del camp a la taula", segons ha dit Usall. Una de les necessitats que s'han posat en evidncia en la Taula és la de que la ciutadania pugui conixer millor l'activitat que fa l'IRTA. Així mateix, s'ha posat de manifest que cal treballar per fixar la gent al territori i, en aquest sentit, l'IRTA ha de tenir un paper actiu en ajudar amb el coneixement i la innovació a vertebrar-lo. En aquest sentit s'ha plantejat la necessitat d'impulsar petites indústries d'agroalimentació amb el suport de l'IRTA, ha assenyalat Usall.Finalment, i entre molts altres temes en els quals s'anir treballant amb vista al futur, la Taula ha valorat molt positivament la feina feta en les noves varietats de fruita adaptades a climes clids com a cas d'xit d'innovació per al territori i per a la millora de la competitivitat del sector fructícola.Tots els assistents han valorat la convenincia i la necessitat d'aquesta Taula per posar en comú els temes que més interessen i preocupen al territori. La reunió de la Taula institucional ha comptat amb la participació el delegat del Govern, Ramon Farré, de representants de la Diputació de Lleida, els alcaldes de Mollerussa, Alcarrs, Agramunt, Juneda i Borges Blanques, el director de Fira de Lleida, així com els directors del serveis territorials d'Empresa i Coneixement, Territori i Sostenibilitat i d'Agricultura.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés