Publicado 10/07/2019 12:31CET

Lincendi de Miasa hauria afectat el funcionament duna depuradora de Tarragona

ACN

Tarragona.-Lincendi que la matinada de diumenge va afectar lempresa Miasa del polígon Entrevies de Tarragona hauria afectat també el funcionament duna depuradora daigües residuals. Així ho ha assegurat aquest matí lAjuntament a través dun comunicat en el qual safirma que els tcnics dEmatsa -lempresa mixta que gestiona laigua a la ciutat- van detectar la presncia descuma en una de les basses que intervenen en el procés de depuració de les aigües residuals urbanes i que va afectar els microorganismes depuradors del reactor biolgic. La incidncia es va produir la mateixa matinada de diumenge i el conseller de lAjuntament i president dEmatsa, Jordi Fortuny, ha manifestat que sinvestiguen les causes per que hi podria haver relació entre un fet i laltre. De tota manera ha afirmat que les continues anlisis que s'estan fent no mostren indicadors txics a la sortida de la depuradora al mar.

El consistori ha explicat que la depuradora funciona en tres fases: pretractament de les aigües i filtratge, procés de decantació i per últim el reactor biolgic. Les dues primeres fases han seguit funcionant correctament. Les continues anlisis que s'estan fent no mostren indicadors txics a la sortida de la depuradora al mar, ha assenyalat Fortuny. Aquest dimarts es va incorporar nova biomassa al reactor biolgic, un seguit de fangs nous procedents de la depuradora Nord que, segons els tcnics, han facilitat la recuperació progressiva dels microorganismes necessaris per la correcta depuració final de les aigües urbanes. Sespera recuperar la normalitat de la última fase al reactor biolgic al llarg daquesta setmana i restablir al 100% el tractament de depuració de les aigües residuals, ha concretat el president dEmatsa.El consistori ha informat que lempresa ha estat en contacte en tot moment amb lAgncia Catalana dAigua (ACA) i també sha informat a lAutoritat Porturia de Tarragona. Lequip de govern municipal també ha comunicat lincident en la junta de portaveus dels grups municipals celebrada aquest matí.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés