Actualizado 12/11/2018 11:52

Licors Portet innova i crea perles de ratafia

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

ACN

La Pobla de Segur.-L'empresa Licors Portet de la Pobla de Segur (Pallars Jussà) ha fet un pas més en l'elaboració de ratafia i n'ha creat perles. Es tracta de petites esferes de ratafia embolcallades amb algues brunes.

Àngel Portet, responsable de Licors Portet, ha explicat que és una iniciativa innovadora feta amb la ratafia tradicional que porten més de 60 anys elaborant. La proposta de perles de ratafia ofereix una autèntica explosió a la boca que és pot maridar amb postres dolços, formatges o carns. Portet ha dit que no coneix cap iniciativa similar amb ratafia però sí amb altres licors com vins dolços. Amb la ratafia dels Raiers elaborada a Pobla una empresa de Cadis en fa les perles amb una innovadora tècnica. El producte ha agradat tant que a més de a Catalunya també es comercialitza a Andalusia.

La pel·lícula termo resistent que embolcalla la ratafia fa possible fer-les servir tant amb plats cuinats com postres, ja siguin freds o calents, de manera molt senzilla i amb una elegant presentació. El responsable de Licors Portet ha comentat que la dificultat de tirar endavant aquest projecte ha estat trobar una empresa que confecciones les perles a un preu no desorbitat. Finalment, ha estat una empresa de Cadis que ja es dedica a fer perles de vins característics d'Andalusia.Portet ha explicat que aquestes perles són 'un plaer pels paladars gormands i pels amants de la ratafia', que mariden de manera excel·lent tant amb un foie, un formatge madurat o del tupí, una sopa freda de porros o de meló, un tiramisú, un flam casolà, un pastís de xocolata, o qualsevol plat o postres.Aquest producte ja s'ha començat a comercialitzar a botigues gourmet i Licors Portet ja l'ha posat a la venda a la botiga de la Pobla de Segur i a la seva botiga electrònica.Licors Portet elabora licors des de l'any 1884. El producte estrella de la firma és la Ratafia dels Raiers. La fabriquen amb maceració de nous del Pallars Jussà i la destil·lació d'una vintena de plantes aromàtiques, arrels i espècies. La maceració, inusual en les ratafies tradicionals, li dóna un sabor més fi, que li ha facilitat la seva entrada també en altres sectors de mercat, com el dels vins fins.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés