Publicado 04/11/2020 14:08CET

Licitades les obres per fer un laboratori agroalimentari a l'edifici de capitania d'Artilleria de Gardeny, a Lleida

L'Agrolivinglab ha d'impulsar la transferència tecnològica i inclourà un espai per a la implantació d'empreses TIC

ACN

Lleida.-La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Lleida ha aprovat aquest dimecres l'inici de la licitació del projecte de rehabilitació de l'antic edifici de capitania d'Artilleria al Parc Científic i Tecnològic de Gardeny., per tal que aculli un espai anomenat Agrolivinglab, destinat a la promoció de la innovació i la transferència tecnològica, dins del projecte europeu INNO4AGRO. Serà un laboratori d'experiències i de cocreació per a la innovació en el sector agroalimentari i acollirà també la implantació d'empreses del sector TIC, especialitzades també preferentment en el sector agroalimentari. Les obres tenen un pressupost de 879.353,09 euros i la previsió és que s'enllesteixin a finals de 2021.

El projecte de rehabilitació abasta un espai de 2.416 metres quadrats útils, dels quals 1.000 metres quadrats es dediquen a espais comuns i de gestió de l'ecosistema i els 1.416 metres quadrats restants es cediran a través d'un procés públic obert per a la concessió dels espais a empreses tecnològiques. Els espais comuns inclouran – a més de les zones de pas, recepció i serveis – l'espai per a l'Agroalivinglab, que disposarà de despatx, espai de coworking i reunions i material de laboratori.La Junta de Govern ha acordat licitar tant el projecte bàsic i executiu de la primera fase de rehabilitació, com el projecte complementari de desenvolupament de les instal·lacions de l'edifici. Aquesta primera fase abasta tot l'envoltant i l'estructura exterior completa de l'edifici i la posada a punt de la planta baixa, perquè l'Agrolivinglab pugui entrar ja en funcionament. Per a la segona fase, quedarà per rehabilitar el 70% de la part inferior, que és la destinada a acollir empreses.El pressupost de les obres és de 879.353,09 euros, més IVA, inferior en 555.646,91 euros al pressupost inicial pressupostat i finançat amb els comptes de l'Ajuntament de Lleida i fons provinents de la Diputació, del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). AgrolivinglabL'Agrolivinglab serà un espai específic per a l'impuls de la innovació oberta i col·laborativa, orientat a una de les tendències més importants en el sector agroalimentari, com és l'adopció del model d'agricultura 4.0. S'hi duran a terme accions de dinamització de l'ecosistema a través de la programació contínua d'activitats de laboratori d'innovació, com trobades multiagents, espais d'intercanvi "cara a cara" entre empreses i investigadors, jornades de difusió d'innovacions i demostracions a ciutadania, entre d'altres.El Consell General del projecte INNO4AGRO ja va aprovar a principis d'any un manual de metodologia de l'Agrolivinglab que regirà el funcionament d'aquest centre d'innovació agroalimentària.INNO4AGRO'L'INNO4AGRO: Un ecosistema innovador per a un sector agroalimentari intel·ligent' és un projecte de transformació del sector agroalimentari de les terres de Lleida, cofinançat per fons europeus. Es basa en la innovació tecnològica i la posada en marxa de plataformes i espais de treball destinats a la generació d'idees i nous models de negoci.Aquest projecte es troba alineat amb l'estratègia de desenvolupament i especialització de la UE, en connexió i sinergia amb altres instruments de l'Estratègia de recerca i innovació per a l'especialització intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT) i del programa de recerca i innovació de la UE Horitzó 2020.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés