Publicado 08/02/2019 13:58CET

L'hospital Trueta comena les obres d'ampliació de la Unitat d'Imatge Cardíaca

Agencia Catalana de Noticias
ACN

La reforma pressupostada en més de 430.000 euros anir acompanyada mig milió per a la compra de nou material

ACN

Girona.-L'hospital Josep Trueta de Girona ha comenat les obres de reforma i ampliació de la Unitat d'Imatge Cardíaca, ubicada a la setena planta. Amb les obres es construir un espai més difan i ampli, fet que s'adaptar a les necessitats assistencials, docents i de recerca que té aquesta unitat actualment. La reforma durar quatre mesos, aproximadament, i costar 432.539 euros. A part de les obres d'ampliació, la Unitat d'Imatge Cardíaca renovar tot l'equipament, que suposar una inversió de 500.000 euros. La imatge cardiovascular no invasiva s'ha convertit en una eina clau per als tractaments de cor, ja que permet veure de forma molt precisa totes les estructures del cor. La fundació privada Daniel Bravo Andreu assumir el 80% del cost total.

L'hospital Josep Trueta de Girona ha comenat aquest mes de febrer les obres de reforma de la Unitat d'Imatge Cardíaca, situada a la setena planta, que renovar de forma integral les installacions actuals. D'aquesta manera, el projecte preveu obrir un espai més ampli i difan, adequat a les necessitats que té actualment la unitat. El pressupost de la reforma és de 432.539 euros i els treballs duraran quatre mesos. Mentre durin les obres, l'activitat de la unitat s'anir distribuint en diferents espais de l'hospital.Les obres de reforma suposen una posada al dia de la infraestructura, per també de l'equipament, que ser totalment renovat per maquinria d'última generació. La compra de tot el material suposar una despesa de 500.000 euros. El nou equipament permetr oferir una carta de serveis d'imatge cardiovascular a pacients adults i nens. D'aquesta manera es podran fer ecografies del cor en 2D, 3D i 4D, proves d'esfor i també ecocardiografies d'estrs d'esfor físic.De fet, la imatge cardiovascular no invasiva s'ha convertit en una eina essencial en l'assistncia de malalties i problemes del cor, ja que permet veure de forma clara i precisa totes les estructures cardíaques. D'aquesta manera es pot observar on hi ha el problema abans d'intervenir i com el cor es va adaptant després d'una operació. La previsió és que una vegada la Unitat d'Imatge Cardíaca Avanada ja funcioni a ple rendiment, augmentar un 35% l'activitat.Les obres de reforma comptaran amb la collaboració de la fundació privada Daniel Bravo Andreu, que assumir el 80% del cost total del projecte. La reforma de la Unitat d'Imatge Cardíaca respon a un dels objectius de l'hospital de convertir el Servei de Cardiologia en una rea competitiva i de referncia. De fet, recentment ja s'ha remodelat l'equipament de la Unitat d'Hemodinmica i s'ha posat en funcionament la Unitat d'Arrítmies.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés