Publicado 29/10/2020 13:24CET

L'Hospital Plató s'integrarà en el Clínic a partir del 2021

Es mantindrà el servei assistencial que es dona als pacients de la seva àrea d'influència

ACN

Barcelona.-L'Hospital Clínic i l'Hospital Plató han iniciat un procés d’integració de les seves estructures assistencials després que ho aprovessin dimecres el Patronat d'Hospital Plató i el Consell de Govern del Clínic. Aquesta integració compta amb l’impuls del Servei Català de la Salut i, un cop hagi passat per diverses validacions i aprovacions de l’administració, es faria efectiva el proper 1 de gener del 2021. Això comportarà que l'activitat assistencial de l'Hospital Plató passarà a ser gestionada pel Clínic en les mateixes instal·lacions, mantenint el servei als pacients de la seva àrea d'influència. Els més de 500 professionals s'integraran en la plantilla de l’Hospital Clínic.

Els dos centres col·laboren junts des del 2006 en el marc de l’Àrea Integral de Salut de Barcelona Esquerra (AISBE), que té per objectiu cobrir, de manera coordinada entre els diferents proveïdors assistencials i els seus professionals, l’atenció als 525.000 dels districtes de l’Esquerra de l’Eixample, Sants-Montjuïc, Sarrià-Sant Gervasi i Les Corts.L’any 2011, l'Hospital Plató i el Clínic ja van signar una aliança amb l’objectiu d’anar més enllà de les iniciatives que ja s’estableixen a l’AISBE i potenciar projectes conjunts des del punt de vista assistencial i docent, compartint professionals.El 2017, amb un nou conveni marc d'aliança reforçada, es van plantejar noves línies de col·laboració amb l’objectiu d’arribar a la integració organitzativa i funcional màxima possible, amb el suport del CatSalut. Els objectius són adequar-se a les necessitats de la població, augmentar la sostenibilitat del sistema i optimitzar recursos, afavorir la captació de talent i el desenvolupament professional, i incrementar la massa crítica essencial per a les activitats de recerca i processos innovadors.Els darrers tres anys s’han dut a terme diferents programes conjunts en àmbits com l’atenció geriàtrica i la medicina interna, l’oftalmologia, la urologia, l’atenció a les cefalees i l’atenció farmacèutica. Tot aquest procés ha portat a treballar per una integració jurídica, que és el pas natural a una col·laboració cada cop és més estreta.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés