Publicado 22/08/2019 16:32CET

Lhospital Joan XXIII supera les 50 intervencions quirúrgiques amb el nou robot da Vinci Xi

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

Incorporat a labril, és la plataforma més evolucionada per a la realització de cirurgia mínimament invasiva

ACN

Tarragona.-Lhospital Joan XXIII de Tarragona ha superat les 50 intervencions quirúrgiques amb el nou robot da Vinci Xi, la plataforma més evolucionada per a la realització de cirurgia mínimament invasiva. Segons informa lInstitut Catal de la Salut (ICS), durant el primer semestre de lany shan fet prop dun centenar dintervencions amb aquest sistema la meitat amb el nou model. Aquest robot dúltima generació es va incorporar a lhospital tarragoní labril passat. Est dotat duna tecnologia innovadora i precisa, i té adaptabilitat i versatilitat per a diverses especialitats: cirurgia torcica, urologia, ginecologia, otorinolaringologia i cirurgia general.

Des de la consola quirúrgica mitjanant pedals i manipuladors, el cirurgi controla i maneja l'endoscopi 3D i els braos articulats que són característics del da Vinci Xi. Permet passar d'una vista de camp complet a múltiples imatges facilitant maniobres més segures i precises. Per la seva banda, el carro del pacient disposa de quatre braos quirúrgics mbils i intercanviables que el cirurgi controla des de la consola. Els instruments i l'endoscopi es mouen reduint al mínim la fora sobre el cos del pacient. La quarta generació del da Vinci, lXi (IS4000) presenta millores notables respecte a lanterior. Així, ofereix una visió del camp operatori augmentada fins a deu vegades, amb resolució detallada i visió en 3D; anul.la la possible tremolor de mans del cirurgi i impedeix moviments involuntaris. També permet interactuar amb altres tecnologies presents en sales doperacions de tot el món. A més, disposa dun simulador virtual per aprendre l'ús del sistema da Vinci.Aquest és l'únic sistema robtic que tradueix els moviments del cirurgi de manera intutiva, cosa que permet un control de l'ptica i de les pinces, evitant els moviments complexos de la laparoscpia. Facilita una visió tridimensional del camp quirúrgic i el cirurgi pot, sense ulleres o altres ajuts, viure la intervenció gairebé com si estigués dins del cos del pacient, segons assenyala lICS. La cirurgia robtica és més precisa que la cirurgia convencional, comporta menys sagnat i menys risc d'infecció post quirúrgica, disminueix el temps dhospitalització i facilita la recuperació dels pacients.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés