Publicado 04/11/2019 10:12CET

L'Hospital de Figueres incorpora una tcnica amb lser per operar la prstata que redueix l'ingrés de quatre dies a un

ACN

Figueres.-El servei d'Urologia de l'Hospital de Figueres ha incorporat una nova tcnic quirúrgica de vaporització amb lser Thulium per a les operacions dhiperplsia benigna de prstata que permet reduir lestada del pacient de quatre dies a un. Aquesta tcnica té una eficcia comparable a la tradicional amb energia elctrica bipolar que es feia servir fins ara al centre altempordans, amb el valor afegit que suposa menys temps dingrés i de recuperació per al pacient. Així, disminueix el risc de sagnat així com les complicacions derivades de manera que la recuperació del pacient és més rpida i el postoperatori s'escura en el temps. El centre preveu operar uns seixanta pacients a l'any.

Un cop la tcnica estigui plenament implantada, es preveu a curt termini que ja no faci falta ingressar el pacient per fer-li la intervenció d'hiperplsia benigna de prstata, que és el creixement benigne daquest rgan. Es calcula que afecta a la meitat dels homes a partir dels 50 anys i al 80% de la població masculina a partir dels 80 anys. "Aquesta tcnica representa una millora molt important per als malalts perqu el pacient podr reincorporar-se a la vida laboral o quotidiana en pocs dies", explica el cap dUrologia, Antonio Rodríguez. I afegeix que, per als professionals, aporta "més seguretat perqu redueix el risc de sagnat, sobretot en pacients molt complexos". D'altra banda, el fet de poder operar malalts més complexos amb menys riscos també permetr a l'hospital fer més intervencions al llarg de l'any. I és que cal tenir en compte que cada cop hi ha més pacients de major edat i més complexos, dos factors que desaconsellen el tractament quirúrgic convencional per que, en canvi, no són un problema per a la tcnica lser, que només es veu limitada per la mida de la prstata. A més, amb el Thulium es poden tractar litiasi urinries vesicals, freqüents en aquests tipus de persones.El centre preveu operar uns seixanta pacients a l'any amb aquesta nova tcnica.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés