Publicado 30/09/2020 14:01CET

L'Hospital de Bellvitge multiplica per sis el nombre de PCR realitzades des de l'inici de la pandèmia

Imatge de personal de laboratori analitzant les proves PCR. (Horitzontal)
Imatge de personal de laboratori analitzant les proves PCR. (Horitzontal) - Cedida per l'HUB (ACN)

De les 14.700 que es van fer entre el 21 i el 27 de setembre, un 6,2% van donar resultat positiu

ACN

Barcelona.-El Servei de Microbiologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) ha multiplicat per sis el nombre de PCR realitzades des de l'inici de la pandèmia. De les 300 diàries que es feien entre els mesos de març i abril, s'ha passat a les 2.000 diàries sis mesos després. De les 14.700 PCR realitzades la setmana del 21 al 27 de setembre, un 6,2% van donar resultat positiu. "Hem passat de la realització de PCR como a diagnòstic al cribratge de la població sana. Això ha provocat un redimensionament del servei que ni tan sols hauríem pogut imaginar fa sis mesos", explica la doctora Maria Ángeles Domínguez, cap del Servei de Microbiologia i Parasitologia de l‘HUB.

L’augment progressiu de la capacitat de resposta del servei ha estat possible gràcies a un augment de personal, d’equipament tecnològic i d’espai físic, a més de la implicació i esforç de tots els professionals del servei i de moltes altres unitats de l’hospital.A banda de donar resposta a les necessitats de PCR de tot el territori, el Laboratori de Microbiologia també està intervenint activament en l’avaluació de nous procediments de detecció de la Covid-19. D’una banda participa en l’anàlisi de la fiabilitat d’un test ràpid per a la detecció del coronavirus. Es tracta d’un test d’antígens que facilita la presa de la mostra i permet tenir el resultat en 15 minuts.Un altre projecte destacat, és el pooling, que impulsa l’Institut Català de la Salut (ICS) per ampliar la capacitat d’estudi de la població asimptomàtica amb tècniques de combinació de mostres. Es tracta d’un sistema de cribratge per a col·lectius de baixa incidència que realitza una única PCR d’un conjunt de mostres d’entre 8 i 10 persones.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés