L'Hospital de Bellvitge i l'IDIBELL desenvolupen un tractament sense antibiòtics contra les infeccions hospitalàries

Publicado 13/12/2018 10:39:32CET

El 70% dels pacients ingressats a les UCIs més de set dies desenvolupen infeccions que requereixen tractament

ACN

L'Hospitalet de Llobregat.-La resistència dels bacteris als antibiòtics és un dels problemes més importants als quals s'enfronta la sanitat pública mundial. Les previsions apunten que les infeccions causades per aquests microbis, la majoria de les quals s'adquireixen dins els hospitals, causaran més de 10 milions de morts anuals l'any 2050, com succeïa a l'era preantibiòtica. Amb l'objectiu de no arribar a aquest escenari, investigadors de l'Hospital de Bellvitge i l'IDIBELL han desenvolupat un tractament per lluitar contra les infeccions hospitalàries sense l'ús d'antibiòtics. El tractament consisteix en un glicopolímer que elimina els anticossos que són utilitzats com a escut pels bacteris per evitar ser destruïts. En eliminar-los, els anticossos amb capacitat de matar els bacteris poden actuar de forma immediata.

La majoria d’aquestes infeccions s’adquireixen dins dels hospitals, per la qual cosa, a més, grans èxits de la medicina com ara els trasplantaments o la immunoteràpia contra el càncer poden perillar per elles. El problema és especialment urgent a les UCIs. El 70% dels pacients ingressats més de 7 dies desenvolupen una infecció i reben tractaments antibiòtics, amb uns costos de milers de milions per als sistemes de salut a nivell mundial.El nou tractament, que pot tenir un important impacte sanitari i econòmic per als sistemes de salut, ha estat patentat internacionalment. A començaments del 2018 es va crear l’empresa spin-off de l’IDIBELL 'RemAb Therapeutics' que està actualment executant els procediments preclínics amb les autoritats reguladores i una ronda d’inversió, amb l’objectiu d’iniciar els primers assajos clínics dels glicoconjugats en humans a principis de l’any 2020.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.