Publicado 14/6/2019 14:33:15CET

L'Hospital de Bellvitge ja realitza el 70% de les cirurgies toràciques amb procediments mínimament invasius

ACN

Impliquen una menor agressió i risc de complicacions, disminueixen l'estada hospitalària i afavoreixen una més ràpida

ACN

L'Hospitalet de Llobregat.-L'any 2010 el Servei de Cirurgia Toràcica de l'Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) va iniciar un programa de cirurgia mínimament invasiva o toracoscòpica per al tractament quirúrgic del càncer de pulmó i de les malalties del mediastí (zona central del tòrax que separa els dos pulmons). Des de llavors ja ha realitzat més de 250 operacions amb aquest procediment amb molt bons resultats. De fet, actualment, el 70% de les resseccions pulmonars majors que realitza les fa ja per via totalment toracoscòpica. L'Aposta de l'HUB per aquests procediments mínimament invasius s'explica pel fet que impliquen una menor agressió i risc de complicacions, disminueixen l'estada hospitalària i afavoreixen una més ràpida incorporació de les persones operades a la vida quotidiana.

Gràcies a l’experiència adquirida en aquests anys, l’equip mèdic del Servei de Cirurgia Toràcica, en col·laboració amb el Servei d'Anestesiologia i Reanimació, el personal d'infermeria de quiròfan i de la planta d'hospitalització i amb el suport de la Direcció Mèdica, ha anat assumint progressivament patologies quirúrgiques més complexes.Aquest mes de maig, per exemple, s’ha dut a terme per primera vegada a Bellvitge una extracció total mitjançant toracoscòpia videoassistida (VATS) d’un pulmó esquerre que patia bronquiectàsies (una afecció de les vies respiratòries). També s’ha fet per primera vegada amb la mateixa tècnica una extracció de la primera costella per una síndrome de l’estret toràcic superior que produïa una compressió de venes i artèries.A més, des de principis d’aquest any el Servei de Cirurgia Toràcica ha iniciat un programa de cirurgia robòtica mínimament invasiva amb el sistema quirúrgic de darrera generació Da Vinci Xi.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.