Publicado 13/08/2019 10:45CET

L'Hospital de Bellvitge impulsa quatre projecte tecnolgics innovadors per millorar l'atenció als pacients

ACN

Barcelona.-L'Hospital de Bellvitge posa en marxa quatre projectes d'innovació a través del programa de Compra Pública d'Innovació en Salut del CatSalut i de fons FEDER europeus. Són iniciatives que potencien la transformació digital i proposen solucions tecnolgiques per a una atenció 'més personalitzada i ininterrompuda' als pacients. Els projectes que han rebut l'ajut plantegen noves maneres d'atendre les persones afectades per arítmies i ictus, pacients de cirurgia ginecolgic i malalts crítics. Tres dels quatre projectes es desenvolupant a Bellvitge i el quart ser una collaboració amb el Consorci Parc Taulí de Sabadell.

El primer projecte preveu millorar l'atenció integral dels pacients amb arítmies mitjanant solucions digitals, és a dir, incorporat la tecnologia per reduir el temps d'espera entre la indicació i la intervenció, adequar el temps d'hospitalització abans i després de la intervenció, facilitar el seguiment i el control dels pacients amb dispositius implantables, apoderar els pacients, millorar la coordinació entre els professionals i estalviar costos assistencials. Els supervivents d'ictus, pacients crnics amb necessitats sanitries complexes, es beneficiaran d'un segon programa, el projecte Strack, que posa mfasi al primer any després de l'ictus, moment crític per a l'evolució de l'estat de salut en el futur. El projecte consisteix a redissenyar el procés d'assistncia i a aplicar-hi les TIC per facilitar el seguiment actiu del pacient i la seva continutat en la rehabilitació. La reorganització del procés assistencial de les persones supervivents d'un ictus millorar la qualitat de vida d'aquests pacients, facilitar l'adherncia teraputica, evitar descompensacions i vistes innecessries i la repetició de proves entre altres. El tercer projecte de l'Hospital de Bellvitge se centrar en millorar l'atenció i recuperació de les pacients del Servei de Ginecologia ateses per ginecologia oncolgica, patologia mamria i patologia del sl pelvi. L'objectiu és la mínima invasió perqu la recuperació sigui més rpida i es pugui treballar un programa de preparació prvia a la cirurgia. Així, s'incorporar tecnologia i equipament innovador per a la millora contínua de la qualitat i seguretat clíniques. Proposa també una gestió integral amb sistemes d'informació específics. Es confia que així es millori l'estada mitjana, el monitoratge del procés, la reducció de complicacions mdiques i de la mortalitat, l'estalvi en els costos sanitaris globals del procés quirúrgic incloses les implicacions socials i de reincorporació preco i sostenible al medi familiar i laboral.Amb el Consorci del Parc Taulí de Sabadell, s'impulsar el projecte Crític-ContAs, la millora de l'atenció als malalts crítics mitjanant una assistncia preco en aquests dos centres. Així, es potenciar una 'UCI estesa', un sistema organitzatiu innovador basat en la collaboració de tot l'equip mdic i d'infermeria, tant de la unitat de cures intensives com d'altres rees en la identificació i la cura del pacient crític durant l'hospitalització, i el suport tecnolgic per a la detecció preco i el seguiment de pacients amb risc de deteriorament clínic greu. Es preveu reduir la mortalitat, els ingressos i els reingressos a la UCI i per tant, els costos derivats. A més d'aquest quatre projectes, el CatSalut i els fons FEDER també finanaran un altre projecte de la Gerncia Territorial Metropolitana Sud, una iniciativa de telemonitorització a través de qüestionaris clínics intelligents i gamificació i informació personalitzada, desenvolupada per l'Atenció Primria Costa de Ponent i el Consorci Sanitari Integral.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés