Publicado 05/06/2019 16:13CET

L'Estat enllestir el desdoblament del tram Mediny-Orriols de l'N-II abans de Sant Joan

Els treballs per estendre la capa final d'asfaltat a la calada s'estan fent en tres fases

ACN

Mediny.-L'Estat enllestir el desdoblament del tram Mediny-Orriols de l'N-II abans de Sant Joan. Ser aleshores quan aquests 3,3 quilmetres d'antiga nacional passaran a ser autovia i s'acabaran unes obres marcades pels contratemps, els entrebancs i que van arribar a estar fins a cinc anys paralitzades. Aquests dies, els operaris ja estan duent a terme els treballs finals d'asfaltatge de la calada, que van comenar aquest 3 de juny i que es preveu que arribin ben bé fins a les portes de Sant Joan. Aquests treballs, que es fan en tres fases, provocaran alteracions de trnsit tant en sentit nord com en sentit sud. El tram Mediny-Orriols, a cavall entre el Girons i l'Alt Empord, és el que enllaa amb la circumvallació a quatre carrils de l'autopista AP-7. Més cap al nord, per, de moment el desdoblament de l'N-II segueix sense data.

El tram Mediny-Orriols passar a ser A-2 abans d'aquest Sant Joan. S'acabaran així unes obres marcades pels contratemps, els entrebancs i les modificacions de projecte. Els treballs per desdoblar aquest tram, de 3,3 quilmetres, van comenar l'any 2010 (quan els socialistes, sota la presidncia de Zapatero, governaven a la Moncloa). S'havien adjudicat per 16,78 milions d'euros (MEUR).Per pocs mesos més tard, aquell mateix juliol, les obres es van paralitzar. El motiu: la retallada en infraestructures aplicada pel ministre Blanco. I aquest tram de l'N-II va quedar així, empantanegat, durant cinc anys. No va ser fins al 2015, aleshores sota el govern del PP, que les obres van reprendre's. Aix sí, amb un projecte modificat (perqu ara la carretera ja no es desdoblava, sinó que es duplicava seguint l'antiga traa de l'N-II).Les obres van adjudicar-se, aleshores, per 11,8 MEUR. Per encara faltava una darrera modificació del projecte (aquesta, per uns 110.000 euros més) que es va tirar endavant el febrer del 2017. Bsicament, es van haver de fer canvis per ajustar el traat amb la connexió de la circumvallació de l'AP-7 i modificar l'enlla que porta cap a Sant Esteve de Guialbes.Treballs finalsAra, una dcada més tard que les mquines entressin sobre terreny, el desdoblament de l'N-II entre Mediny i Orriols ja encara la recta final. Aquest dilluns van comenar els treballs per estendre la capa final d'asfalt i pintar la calada. Uns treballs que es faran en tres fases i que provocaran alteracions en el trnsit (tant en sentit nord com en sentit sud). La primera fase (pintar i fer el microfressat de la calada) acabar aquest divendres. La segona, que comenar el 10 de juny, servir per estendre la capa final d'asfalt a la calada dreta. Durar entre quatre i cinc dies. I per últim, la tercera comenar el dia 17 i permetr fer el mateix a la calada esquerra. Durar també entre quatre i cinc dies i, per tant, l'obra s'acabar a les portes de Sant Joan.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés