Publicado 22/10/2020 14:13CET

L'espai annex a l'Hospital de Bellvitge tindrà finalment 64 llits per a malalts de covid-19

Imatge virtual del futur edifici annex a l'Hospital de Bellvitge construït amb motiu de la pandèmia de la covid-19. Imatge publicada el 22 d'octubre del 2020 (horitzontal)
Imatge virtual del futur edifici annex a l'Hospital de Bellvitge construït amb motiu de la pandèmia de la covid-19. Imatge publicada el 22 d'octubre del 2020 (horitzontal) - Cedida a l'ACN pel Departament de Salut (ACN)

Es preveien 112 places però el centre ha redimensionat el projecte inicial

ACN

L'Hospitalet de Llobregat.-L'espai polivalent que s'està construint al costat de l'Hospital de Bellvitge tindrà 64 llits per a malalts de covid-19. La xifra redueix les 112 places que inicialment va anunciar el Departament de Salut, un cop els responsables del centre han redimensionat el projecte, segons apunten fonts de l'hospital a l'ACN. L'espai també acollirà les Urgències per covid-19 i es preveu que funcioni a principis del 2021. Situat davant l'antiga Escola d'Infermeria, aquest annex tindrà quatre plantes i una superfície total de 4.500 m2. La planta baixa i la primera es destinaran a l’atenció i el seguiment de les urgències respiratòries i de pacients amb sospita de coronavirus, mentre que les plantes 2 i 3 acolliran 24 i 32 llits, respectivament.

El projecte també inclou un pont de connexió que comunicarà aquest annex amb la resta d’edificis de l’hospital, per tal de facilitar el trasllat dels pacients i la mobilitat dels professionals.Aquest nou espai és un dels cinc nous edificis que el Servei Català de la Salut ha impulsat en temps rècord a diversos hospitals per millorar la resposta a la pandèmia. Un cop passi la crisi sanitària actual, la previsió és consolidar l'annex com un espai més de l'Hospital de Bellvitge. Durant la primera onada de la pandèmia -març i abril- el centre va arribar a tenir ingressats al mateix temps fins a 542 malalts de covid-19 i fins a 186 pacients en llits de crítics i semicrítics. Actualment, es troba a l’entorn dels 70 pacients ingressats amb aquesta malaltia.A causa del constant increment de casos, l'hospital ha restringit temporalment l’entrada de visites i acompanyants per garantir la seguretat de pacients, familiars i professionals, alhora que ha reforçat el protocol de canals alternatius d’informació als familiars.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés