Publicado 12/09/2019 10:52CET

L'escola Entena de Barcelona engega les classes en barracons per quart curs consecutiu

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

Les famílies lamenten que no se'ls hagi trobat una solució per traslladar els mduls lluny de la subestació elctrica

ACN

Barcelona.-Per quart curs consecutiu, els alumnes de l'escola han comenat les classes en la ubicació provisional amb qu van engegar l'activitat, al recinte de l'escola industrial. Després de les mobilitzacions, el curs passat, per aconseguir una nova ubicació provisional, l'Associació de Famílies d'Infants (AFI) confia que al llarg dels propers nou el Consorci d'Educació els donar una solució a la manca d'espai que pateixen a l'actual ubicació i als possibles efectes sobre la salut dels infants d'una subestació elctrica molt propera. Segons ha explicat la vicepresidenta de l'AFI, Constanza Saavedra, des de l'Agncia de Salut Pública de Barcelona es considera una zona 'segura' en tractar-se d'una ubicació provisional, per posa en dubte que sigui així si al final, alguns nens hi fan tota l'escolarització.

Durant tot el curs passat, les famílies es van mobilitzar per exigir un trasllat al Consorci i fins i tot, van arribar a fer una tancada a la seva seu per reclamar una solució per l'escola Entena, un centre de quatre anys de vida que s'ha alat amb mduls prefabricats al recinte de l'Escola Industrial de Barcelona, al costat d'una subestació elctrica. Segons ha explicat Saavedra, la promesa era que l'escola estigués en aquest espai només tres anys per aquest dijous els infants han comenat el quart curs en els mateixos mduls prefabricats. El curs passat, l'Ajuntament va anunciar el trasllat d'aquests barracons als jardins Marcos Redondo, per es van trobar problemes al subsl que van fer inviable el seu trasllat. De moment, aquest espai i el recinte de la presó Model de Barcelona, són les dues possibles solucions per a una nova ubicació provisional, ja que la definitiva, un solar al costat de l'Hospital Clínic, sembla difícil de 'desbloquejar'. Tanmateix, Saavedra lamenta que continun sense tenir clara una ubicació definitiva perqu, tot i que l'Agncia de Salut Pública manifesta que l'espai és 'segur' com a escola 'provisional', de moment, la ubicació és 'definitiva' i s'ha hagut de créixer en aquest mateix espai. Les famílies comencen el curs per, esperanades que la solució arribar aviat. De fet, l'espai actual no és viable per a un curs més, diu Saavedra, perqu tot i que s'hagin guanyat metres quadrats, el pati és petit i el projecte pedaggic no permet créixer 'en vertical'. Consideren que no es pot fer una escola de nova creació sense tenir clara la ubicació definitiva del centre per la 'incertesa' que genera entre l'equip docent i les mateixes famílies. De moment, les famílies comencen 'optimistes' aquest curs després per no recuperar el 'nivell d'estrs' que van patir el curs passat i no preveuen mobilitzacions els primers mesos del nou curs, ja que esperaran, treballant al costat de l'administració, que se'ls doni resposta a les demandes .

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés