L'Escola de Cultura de Pau de la UAB proposa eines per conviure amb la polarització en els centres educatius

Publicado 21/10/2019 18:09:53CET

Engloba accions com crear espais de diàleg, treballar l'escolta amb voluntat de comprendre o crear un grup de suport mutu entre el professorat

ACN

Cerdanyola del Vallès.-L'escola de Cultura de Pau (ECP) de la UAB ha publicat un document amb onze suggeriments i recursos "per conviure amb la polarització als centres educatius en un moment com l'actual de tensió social a Catalunya". La iniciativa parteix de la guia didàctica de Marina Caireta i Cécile Barbeito que es titula 'Discrepància benvinguda! Guia pedagògica per al diàleg controvertit a l'aula', i té l'objectiu de donar eines per "educar en la controvèrsia". Les propostes, adreçades a l'equip docent, joves i famílies, engloben accions com cuidar les relacions dedicant temps a activitats de cura, crear espais de diàlegs confortables, treballar l'escolta amb voluntat de comprendre i crear un grup de suport mutu entre el professorat, entre altres.

L'escola de la Cultura de Pau de la Universitat Autònoma de Barcelona és una entitat que organitza activitats acadèmiques, d'investigació i intervenció relacionades amb la cultura de pau i la resolució de conflictes. Amb motiu dels darrers esdeveniments a Catalunya a causa de la sentència del judici de l'1-O, han publicat aquestes propostes.

el més llegit

 1. 1

  Cinc detinguts i 36 identificats a Cornellà per enfrontaments entre aficions

 2. 2

  La pujada dels preus de lloguer a Barcelona i a Madrid es moderarà el 2020, segons Anticipa

 3. 3

  Un mort i dos ferits en un accident a l'N-340 a Vallirana (Barcelona)

 4. 4

  La línia ferroviària Barcelona-Puigcerdà (Girona) ja està plenament operativa

 5. 5

  La Cambra de Terrassa oferirà un servei integral a empreses afectades pel Brexit

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista