Publicado 27/9/2019 19:18:47 +02:00CET

Les urgències del CAP Santa Coloma de Gramenet estrenen zona d'observació amb 9 boxes

La planta s'ha dissenyat pensant en el confort dels pacients, dels professionals i en la millora de la qualitat assistencial

ACN

Santa Coloma de Gramenet.-Les urgències del Centre d'Atenció Primària (CAP) Santa Coloma de Gramenet ha estrenat una zona d'observació amb 9 boxes. Des del Departament de Salut s'emmarca l'ampliació en el desplegament del Pla Nacional d'Urgències de Catalunya, full de ruta per "assegurar una atenció continuada i urgent equitativa, qualitativa i resolutiva". La consellera de Salut, Alba Vergés, ha destacat la voluntat d'assolir un model d'atenció primària que "augmenti la resolució de la demanda urgent de baixa i mitjana complexitat i faci l'abordatge inicial i la derivació a l'hospital de les urgències de més gravetat". Les obres, que s'han completat en quatre mesos, han suposat una inversió de 275.800 euros i una remodelació de la planta baixa del centre.

L'espai assistencial remodelat ocupa 300 metres quadrats de superfície i ha permès disposar d'una nova zona d'observació amb 9 boxes, un d'ells reservat per a actuacions de reanimació cardiopulmonar. La titular de Salut ha afegit que, a banda d'aquesta inversió s'han fet altres millores, com el triatge d'infermeria o el reforç de professionals, per "impulsar una assistència millor i més propera al ciutadà".D'altra banda, des de Salut s'explica que a l'hora de dissenyar l'espai s'ha pensat en el confort dels pacients i en la millora de la qualitat assistencial. S'ha creat un accés directe entre la zona de boxes i una consulta d'infermeria i hi ha un bany adaptat pels usuaris que hagin d'estar en observació i evitar així desplaçaments fora de l'àrea d'urgències.