Publicado 27/12/2018 13:45:08CET

Les obres d'ampliació del tramvia a Sant Feliu del Llobregat començaran el 2023 i costaran 18 MEUR

ACN

Territori, Ajuntament i ATM signen un conveni per fer seguiment dels treballs d'ampliació, el soterrament de rodalies pel municipi i el plantejament urbanístic de la ciutat

ACN

Sant Feliu de Llobregat.-Les obres d'ampliació del tramvia a Sant Feliu del Llobregat començaran el 2023 i costaran 18 milions d'euros, segons ha explicat el conseller de Territori, Damià Calvet. En l'acte de signatura d'un conveni entre la conselleria de Territori, l'Ajuntament de Sant Feliu i l'ATM, Calvet ha dit que confien que les obres s'enllesteixin en un termini de 12 mesos i que el 2024 ja siguin "una realitat". L'objectiu de l'ampliació, que preveu dues estacions més, una al barri de la Salut i una altra, de cèntrica, on hi ha l'actual estació de Renfe, que ja haurà d'estar soterrada, permetran servir "uns 4.000 usuaris diaris" i potenciar la "intermodalitat amb rodalies per fer més i millor servei públic".

Calvet ha indicat que cal "aprofitar l'oportunitat" de "recosir" Sant Feliu i les dues parts de la ciutat perquè es potenciï la seva activitat i es faci un municipi "del segle XXI". En aquest sentit, el conveni signat aquest dijous permet "combinar" les accions a dur a terme pel que fa al soterrament de les vies de Rodalies, el plantejament urbanístic que fa la ciutat al voltant d'això i l'allargament de la T3. Calvet ha apostat per la coordinació institucional per fer "de Sant Feliu una ciutat sense barreres". Calvet, amb l'alcalde Sant Fleiu Jordi San José, han signat aquest matí el protocol per establir les bases per a la "programació, desenvolupament i execució del perllongament de la xarxa del Trambaix dins del nucli urbà", aprofitant l'espai alliberat amb el soterrament de les vies al centre de la ciutat, que ha de fer ADIF. En concret, el conveni signat encarrega a l'ATM la redacció i actualització dels documents tècnics per a l'obra: la redacció d'un estudi de mobilitzat, l'actualització de l'estudi informatiu i d'impacte ambiental, la redacció del projecte constructiu i d'explotació de la xarxa tramviària resultant i la redacció del projecte constructiu d'urbanització associat.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.