Publicado 28/04/2019 18:58

Les Jornades Gastronmiques de la Tonyina roja a l'Ametlla de Mar se celebren sense afectacions per la jornada electoral

Agencia Catalana de Noticias
ACN

S'han servit 8.000 racions d'aquest producte d'alta qualitat durant el cap de setmana

ACN

L'Ametlla de Mar.-La vuitena edició de les Jornades Gastronmiques de la Tonyina roja de l'Ametlla de Mar ha estat "exitosa". La jornada electoral d'aquest diumenge no ha afectat la "gran" afluncia de públic, segons ha detallat el batlle del municipi, Jordi Gaseni, en declaracions a l'ACN. Durant el cap de setmana s'han servit 8.000 racions, un miler més respecte a l'any passat. Una trentena de restauradors oferiran menús i tapes elaborades amb aquest producte d'alta qualitat fins al 12 de maig.

Des de la paella de tonyina roja amb maionesa de wasabi a una 'croquette' de tonyina i foie amb cruixent de pistatxo. Aquestes són algunes de les elaboracions que s'han pogut degustar al parc del Bon Reps a l'Ametlla de Mar. Les creacions culinries més demandades han estat les elaborades amb tonyina en cru, com els makis, niguiri, sashimi i trtar. Ara bé, també ha tingut una bona rebuda la cuina més tradicional dels pescadors com la tonyina amb romesco i patates. A tall d'exemple, d'aquesta recepta s'han servit unes 1.200 racions.L'alcalde Jordi Gaseni ha explicat que el bon temps ha perms una "gran" afluncia de visitants i ha assegurat que la celebració dels comicis del 28-A no ha perjudicat l'assistncia de públic, ats que molts dels visitants són de les contrades més properes al municipi. "Teníem dubtes per la coincidncia de les eleccions per ha estat tot un xit i s'han servit moltíssimes racions", ha precisat. De fet, s'han ofert 850 quilos de tonyina i unes 8.000 racions, una xifra superior a l'any anterior, quan se'n van servir unes 7.000.A la vegada, el batlle també ha manifestat que l'Ametlla de Mar es consolida com a referent d'aquest producte d'alta qualitat i ha recordat que estan "orgullosos" d'haver aconseguit, enguany, divuit de les llicncies de pesca artesanal d'aquest túnid a Catalunya.Parallelament, els xefs locals s'han sumat, una vegada més, a les jornades per oferir les seves millors elaboracions, que es podran degustar fins al 12 de maig. A més, disset bars del municipi també participen de la Ruta de la Tapa de la Tonyina Roja.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés