Publicado 28/02/2019 19:39CET

Les entitats socials donen una ''segona vida'' als materials sobrants dels estands del MWC

Agencia Catalana de Noticias
ACN

El mobiliari i altres objectes recollits es redistribueix entre persones vulnerables

ACN

Barcelona \/ L'Hospitalet de Llobregat .-Quadres, plantes, moqueta, fustes, taulons o tamborets. Els estands, sobretot d eles grans marques, acaben el MWC amb una gran quantitat de material per llenar. Fa quatre anys, i per evitar el malbaratament d'aquests objectes, es va posar en marxa la Donation Room, una iniciativa que insta a les companyies a donar el material que no s'enduen de Barcelona quan recullen l'estand. La darrera edició del congrés va recollir fins a 31 tones de material, i enguany, es calcula que s'assoliran xifres similars. El cap de serveis de la Fundació Formació i Treball, Enric Falcó, explica que a tots aquests objectes se li poden donar 'una segona vida' perqu famílies amb pocs recursos ho poden aprofitar.

És el quart any que es recullen els materials sobrants del MWC perqu siguin reutilitzats per entitats socials o famílies. La majoria són de fusta, des de panells a taulons. També n'hi ha, per, que poden tenir un ús mobiliari, com cadires, taules o prestatgeries que aniran a parar a entitats, les coordinadores de festes majors de Sants i Grcia i a famílies.La xifra de material recollit es manté estable en les 30 tones, la mateixa que els anys anteriors. Són recollides per 35 persones la meitat d'inserció laboral- de la Fundació Formació i Treball, que s'encarrega de fer tot el treball logístic. Un cop recollits els materials, es concentren a naus de l'Hospitalet de Llobregat i Barcelona, des d'on s'entregaran a les entitats, que es concentren especialment a les zones de la Marina, Sants, Grcia, Bon Pastor i Baró de Viver.Malgrat que la xifra de material recollit no es redueix, el regidor de Turisme i Comer de l'Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, assegura que cada any es generen menys residus, especialment en el muntatge dels estands, perqu la sensibilització dels expositors ha augmentat i utilitzen més materials reciclables. A l'espera de les dades d'enguany, Colom apunta que l'any passat el nombre de materials no reutilitzables va disminuir respecte a edicions anteriors del congrés.El regidor de Turisme diu que la voluntat de l'Ajuntament és fer que el MWC sigui una fira més sostenible any rere any, així com ampliar el reaprofitament del material sobrant a la resta de fires que es fan a la ciutat.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés