Publicado 24/05/2016 13:18CET

Les entitats socials denuncien una baixada "dràstica" del pressupost per a les polítiques de suport a les famílies

Reclamen al Govern sis mesures "urgents" per millorar la situació de les famílies

ACN

Barcelona.-La Comissió de Famílies d'Entitats Catalanes d'Acció Social (ECAS) ha proposat a la Directora General de Famílies, Roser Galí, sis mesures "urgents" per millorar la situació de les famílies catalanes després de constatar que el pressupost per a les polítiques de suport a les famílies ha disminuït "dràsticament" els darrers tres anys. Aquestes mesures, que les entitats van proposar aquest dilluns en una reunió amb Galí, són la transformació de les polítiques socials en aquest àmbit, el suport al llarg de tot el cicle vital, la garantia d'una renda per a famílies amb infants i persones dependents, l'aposta per la prevenció i l'educació com a inversions de futur, la conciliació de la vida familiar i laboral, i la promoció de les relacions positives al si de les famílies.

Aquestes demandes són el resultat de l'anàlisi del Pla de Suport a la Família (2012-2016) de l'anterior Govern, que la Comissió de Famílies d'ECAS valora en un informe sobre les mesures executades fins avui. Segons asseguren les entitats, les conclusions del document posen de manifest la "forta" disminució del pressupost per a polítiques de suport a les famílies els darrers tres anys i subratlla el paper de les entitats socials, "que malgrat la reducció o desaparició de les subvencions han pal·liat en gran mesura la manca de serveis públics". Les entitats denuncien que la manca de recursos "fa que algunes mesures del Pla de Suport a la Família no s'hagin tirat endavant o que es facin accions més reactives que preventives" i, en aquest sentit, demanen un increment del pressupost per cobrir les necessitats d'informació, formació i acompanyament de les famílies, i la garantia d'accés gratuït i universal a l'educació dels infants de 0 a 3 anys. Pel que fa a les famílies en situacions de vulnerabilitat, les entitats reivindiquen el "correcte dimensionament" de la dotació i nombre d'equips dels Serveis Socials Bàsics i la garantia d'uns ingressos mínims a tota la població, "tal com planteja la ILP per una Renda Garantida de Ciutadania", segons apunten.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2022 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés