Publicado 24/02/2019 19:00

Les empreses de Mercabarna distribuiran pel Mobile World Congress prop dun 20% més de producte

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Són 30 companyies que de manera directa o indirecta serveixen a restaurants, hotels i a la mateixa fira de Barcelona

ACN

Barcelona.-Les empreses de Mercabarna incrementaran un 20% les vendes de productes adreats a restauració, respecte a qualsevol altra setmana de febrer, amb motiu de la celebració del Mobile World Congress (MWC). L'esdeveniment, que tindr lloc a Barcelona del 25 al 28 de febrer, és ben rebut un any més per les 30 empreses majoristes de Mercabarna que serveixen a la restauració de la capital i a la mateixa Fira de Barcelona. "El febrer és temporada baixa. És un mes en qu el consum es contrau. La demanda que genera aquest esdeveniment ens ajuda a compensar", han explicat.

Aquest increment del 20% en els productes oferts, tindr incidncies diferents en cadascun dels sectors del fresc. Així doncs, l'impacte per sectors de fresc és d'un 22%, pel que fa a la fruita i l'hortalissa. D'un 8%, pel que fa als productes carnis prmium i, finalment, pel que fa a peix fresc, crustacis i marisc, les empreses preveuen entre un 15% i un 35% d'increment en funció de les referncies.Tant pel que fa a verdures i hortalisses, com a la carn i el peix, aquests dies es demanaran productes manipulats, tallats i nets a punt per cuinar, o per servir amb el motiu dalleugerir la feina als restaurants. "Som com els ajudants de cuina", han explicat des de les companyies.El sector carni servir diriament, durant el Congrés, uns 800kg més del que és habitual de carn prmium a la restauració de Barcelona. En menús tancats i cartes durant el MWC a la ciutat destacaran les peces selectes com filets i les hamburgueses prmium.A la mateixa Fira, quant a fruites i hortalisses, destacaran les tendncies "healthy", saludable, amb gran varietat damanides gurmet fins a 28 tipus diferents, i la "veggie", amb la presncia de vegetals crus ("raw food") a punt per consumir. La principal empresa provedora de fruita i hortalissa fresca a la Fira de Barcelona treballar 24 hores al dia per servir més de 30.000 unitats damanides gurmet, 40.000 broquetes de fruita i\/o hortalisses i 2.000 unitats de vasets amb vegetals crus per aperitius lleugers ("dipear").També per primera vegada cal destacar que tots els envasos utilitzats per a les amanides i vegetals crus són compostables. A part, sha redut en més dun 90% lús de plstics. Pel que fa al peix, es mantindran les peces clssiques de peix, tant de piscifactoria com salvatges (orades, llobarros, rap, llu...), que garanteixen una presncia regular. En marisc, característic dels menús més exclusius, no hi faltaran llamntols de mida gran, ostres, etc. I com a novetat, el cranc reial, tant viu com cru. D'aquesta manera, els productes més exclusius, triplicaran la demanda en relació a un altre moment daquest mes.Al polígon alimentari de Mercabarna, hi ha empreses que incrementaran lequip aquests dies, en ser tasques especialitzades, per també nhi ha daltres que tendiran a optimitzar els mateixos recursos que acostumen a utilitzar fent que tota la plantilla estigui treballant durant aquesta setmana.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés