Publicado 03/10/2019 16:39CET

Les acrobcies del circ i els valors del futbol s'abracen a l'espectacle 'Messi10' de Cirque du Soleil

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

Una cinquantena d'artistes protagonitzen la primera incursió de la companyia canadenca al món de l'esport

ACN

Barcelona.-Les acrobcies del circ i els valors del futbol s'uneixen al nou espectacle de Cirque du Soleil, 'Messi10', inspirat en la trajectria professional del jugador blaugrana. Després de dos anys de procés creatiu, la companyia canadenca estrena aquest octubre al Parc del Frum de Barcelona una producció que trasllada les habilitats que Messi desplega al camp de futbol a un escenari equipat amb tecnologies innovadores. Una cinquantena d'artistes de 19 nacionalitats protagonitzaran aquesta primera incursió de Cirque du Soleil al món de l'esport. "És un tema totalment inusual per a nosaltres", ha expressat Charles Joron, productor executiu de la companyia.

L'espectacle 'Messi10' s'emmiralla en un partit de futbol i aspira a recrear amb jocs aeris, cordes fluixes i caigudes lliures l'ambient que es respira al camp. Així, la producció es divideix en dues parts de 45 minuts cadascuna amb un descans al mig i mostra escenes que representen la celebració d'un gol, la passió de l'afició, la collaboració entre companys d'equip i els moments d'entrenament. Tot plegat, en un escenari amb pantalles audiovisuals que posa a disposició dels artistes l'última tecnologia per fer girar i elevar plataformes, controlar pilotes a distncia o desplegar un ampli ventall d'efectes lumínics i de so.Barcelona ser l'única ciutat a Europa on es podr veure 'Messi10'. Una decisió que el productor executiu de Cirque du Soleil, Charles Joron, ha argumentat indicant que es tracta de la ciutat que ha vist créixer a Messi com a jugador professional. A més, ha apuntat que Espanya és el segon país on la companyia canadenca recull més xit, després dels Estats Units.Seguir el número 10Joron ha explicat que l'espectacle és un homenatge a la figura de Messi, per ha assegurat que en cap cas es limita a una mera "biografia". Al contrari, el productor executiu ha precisat que la producció es fixa en qualitats del jugador, com la "velocitat, la visió o l'equilibri", i les trasllada al món circense.Així mateix, el número 10, dorsal del blaugrana, s'erigeix en el centre de totes les mirades i converteix en protagonista l'acrbata que el porta en cada moment a la samarreta. "Tots tenim un 10 a dins", ha subratllat el director i creador de 'Messi10', Mukhtar O.S. Mukhtar, que ha assegurat que el missatge que vol transmetre la producció és de "resilincia".En aquest sentit, Mukhtar O.S. Mukhtar ha apuntat que l'espectacle té com a objectiu plasmar l'"esfor" que ha fet el blaugrana per a convertir-se en una "llegenda viva" i l'ha comparat a l'"energia" que inverteixen els professionals de Cirque du Soleil per a preparar les actuacions.Un espectacle per a tot tipus de públics"No es una producció destinada només a amants del futbol, sinó també a aquells que no els agrada especialment per que a través de l'espectacle tenen l'oportunitat de descobrir-lo", ha detallat Mukhtar O.S. Mukhtar. En aquest afany d'atraure tot tipus de públics, 'Messi100' arriba acompanyat d'una zona temtica al mateix Parc del Frum que obrir les portes tres hores abans de l'inici de l'espectacle per a convidar fins a 300 espectadors a participar d'activitats inspirades en Messi. A partir d'un sistema de puntuació, l'assistent amb més "talent" podr convertir-se en el "Messi del dia" i formar part de l'espectacle.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés