L'empresa catalana Urbiotica gestiona 1.500 places de pàrquing intel·ligent al Canadà

Publicado 21/10/2018 16:04:31CET

El seu sistema funciona amb una aplicació mòbil i amb sensors situats als aparcaments

ACN

Barcelona.-L'empresa Urbiotica ha tancat un acord amb un proveïdor dedicat a la implementació de solucions tecnològiques per al sector dels transports per introduir el seu sistema intel·ligent de gestió d'aparcaments a 1.500 places del Canadà. Segons un comunicat de la conselleria d'Empresa i Coneixement, aquesta companyia catalana, especialitzada en solucions per a 'smart cities', ha desenvolupat un dispositiu que funciona amb una aplicació mòbil i amb sensors situats als aparcaments. Per aquest projecte d'expansió internacional, Urbiotica ha comptat amb el suport d'ACCIÓ–l'agència per a la competitivitat de l'empresa depenent del Departament d'Empresa i Coneixement- a través de l'Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Mont-real.

Aquest acord permetrà a Urbiotica comercialitzar el seu sistema d'estacionament intel·ligent arreu del Canadà, on ja ha establert projectes a ciutats com Toronto i Mont-real. Es tracta d'un servei que guia l'usuari, a través d'una app, de forma senzilla i ràpida a les places d'estacionament a l'aire lliure, on s'hi han instal·lat una sèrie de sensors que n'indiquen la disponibilitat en temps real, tot agilitzant el procés d'aparcament i reduint el temps de cerca.El Chief Commercial Officer de l'empresa, Marc Boher, ha destacat que el sistema d'Urbiotica "permet controlar de forma més eficient l'ús i el pagament dels estacionaments, evitant la congestió de la circulació i reduint la contaminació que se'n deriva".A banda de les aplicacions destinades a l'usuari final, l'empresa també compta amb aplicacions pensades per facilitar la gestió dels aparcaments als seus propietaris, assegurant-se'n un us més eficient i facilitant-ne el pagament. Aquesta solució es pot aplicar tant a les places disponibles al carrer, com en espais privats, com ara els pàrquings d'empreses.Urbiotica està present en 25 països arreu del món, des de Turquia a l'Argentina, Alemanya, França o Costa Rica. Amb seu a Barcelona, l'empresa es va fundar l'any 2008 i també ofereix solucions per a la reducció de la contaminació acústica de les ciutats.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.