Publicado 15/11/2019 09:27CET

L'Ecomuseu de les Valls d'neu passa a ser Museu de Suport Territorial del Pallars i l'Alt Pirineu

Oferir un catleg de serveis a una vintena d'equipaments patrimonials bsics i béns culturals del territori

ACN

Esterri d'neu.-L'Ecomuseu de les Valls d'neu passa a ser Museu de Suport Territorial (MST) i oferir un catleg de serveis a una vintena d'equipaments patrimonials bsics i béns culturals del territori. Entre els serveis destaca l'assessorament, l'intercanvi d'informació, el préstec d'infraestructures i utillatge, la representació en plataformes, frums o debats, o el dipsit de colleccions i materials arqueolgics. L'Ecomuseu de les Valls dneu, des de la seva inauguració el 1994, ara just fa 25 anys, ha estat una entitat activa, oberta i dinmica en l'mbit de la gestió patrimonial en l'entorn del Pallars i l'Alt Pirineu al servei a les administracions, entitats i usuaris en general.

Est previst que, en els propers anys, hi hagi fins a 6 projectes de Museu de Suport Territorial en funcionament a Catalunya.L'Ecomuseu de les Valls d'neu també podr oferir altres serveis complementaris en funció de les necessitats com és la gestió compartida i temporal de determinats serveis, la producció i comunicació conjunta d'activitats de divulgació i ús del patrimoni, la gestió mancomunada de serveis i programes, la creació de valor patrimonial i captació de finanament de programes supralocals, la inspecció, l'elaboració d'estudis o les formacions.Programa Museu de Suport TerritorialArreu de Catalunya existeixen un conjunt de museus que, a més de les seves colleccions i infraestructures prpies, gestionen equipaments d'índole diversa (jaciments arqueolgics, centres d'interpretació, esglésies, cases-museus o monuments) i donen suport a comunitats territorials d'ordre supralocal. Els museus d'aquesta tipologia que volen esdevenir Museu de Suport Territorial han d'elaborar un projecte per un període determinat, d'acord amb una guia de referncia, en el qual han de justificar la seva vocació territorial i presentar una anlisi de les necessitats patrimonials i socials del territori. El Departament de Cultura els donar suport mitjanant un conveni de collaboració per un període determinat. El programa Museu de Suport Territorial s'ha impulsat des de la Direcció General del Patrimoni Cultural i s'ha encetat mitjanant projectes pilot el 2017 i el 2018 que han incls el Museu de les Terres de l'Ebre, el Museu Etnolgic del Montseny La Gabella, el Museu Comarcal de la Noguera i l'Ecomuseu de les Valls d'neu. Es tracta de museus amb una vocació territorial explícita i amb una contrastada trajectria de suport al territori. Cadascun d'aquests museus ha elaborat un projecte de museu de suport territorial aplicant una metodologia consensuada amb la Direcció General del Patrimoni Cultural.

el més llegit

 1. 1

  Descobreixen el possible nom de la ciutat ibèrica de Tivissa per una inscripció de plom

 2. 2

  El Govern llogarà fins a 1.500 pisos a privats per ajudar 1.700 famílies vulnerables

 3. 3

  Mor una dona en l'incendi d'un pis a Castellví de la Marca

 4. 4

  El Govern comença la consolidació de l'antiga fàbrica Asland de Castellar de n'Hug

 5. 5

  Coronavirus.- Barcelona adapta el pla d'actuació municipal per donar resposta a la crisi

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés