Publicado 31/3/2019 14:36:41 +02:00CET

L'Avinguda Príncep d'Astúries torna a ser la Riera de Cassoles

Els vens celebren el canvi de nom, que coincideix amb la finalització de la reurbanització de la zona

ACN

Barcelona.-El venat de la nova avinguda de la Riera de Cassoles de Barcelona ha organitzat aquest diumenge una festa per celebrar la denominació de lantiga avinguda Príncep dAstúries, que ja compta amb els nous cartells. L'estrena de les plaques coincideix amb la finalització de les obres de reurbanització de la via, que s'enllestiran el proper dilluns, per donar pas a una avinguda més pacificada i amb més espai per als vianants. L'acte de celebració ha comptat amb l'assitncia del primer tinent dalcaldia, Gerardo Pisarello.

El canvi de nom s'ha produt per una iniciativa de la Plataforma Riera de Cassoles, que es va constituir al 2015 després que lAjuntament de Barcelona aprovés la promoció dels canvis de nom duna dotzena de places i carrers de la ciutat dedicats a personalitats dels Borbons. En aquest sentit, el nom recupera la denominació de la riera de Cassoles, que era la frontera natural amb lantic municipi de Grcia, i coincidia amb el traat actual de l'avinguda.Pel que fa a la nova urbanització, només queden per collocar en els propers dies alguns elements de mobiliari urb i retirar alguns elements com armaris elctrics o installacions.Lobjectiu principal de lactuació ha estat augmentar lespai per al vianant, revitalitzar lavinguda i millorar la connexió entre barris per on conflueix lavinguda, que uneix la plaa de Lesseps i la Via Augusta, als districtes de Grcia i Sarri-Sant Gervasi. La remodelació ha comptat amb una inversió total de 4,6 milions deuros. El projecte també inclou més espais de confort pels vens, com més zones destada per al descans, més zones de pas pels vianants i més arbrat.Amb la reurbanització, lavinguda ha passat de tenir 4 carrils de circulació a tenir-ne'n tres, dos en sentit descendent un per a autobús i un per a cotxes i un únic carril en sentit ascendent compartit per a cotxe i autobús.La disminució despai d'ús exclusiu per a vehicles ha fet possible guanyar-ne per als vianants. Així, tota lavinguda conté voreres noves duns 4,5 metres, més amples que les dabans de la remodelació. Lampliació de voreres ha perms la plantació darbrat, una espcie prpia de la ribera de les rieres, rememorant la riera de Cassoles. La calada és d11 metres damplada, que donen cabuda als tres carrils de circulació i un carril addicional de 1,80 metres que va variant la seva funció al llarg del traat, quedant per a crrega i descrrega, contenidors o aparcament de motocicletes.Pel que fa a la illuminació, shan eliminat els fanals existents i se nhan ubicat de nous més eficients energticament. Quant a la pavimentació, shan utilitzat materials que milloren la reducció de la contaminació acústica. També shan introdut dos punts de recrrega per a motocicletes elctriques.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés