Publicado 6/2/2019 15:49:04 +01:00CET

L'Audincia de Barcelona desestima el recurs de la Comissió Anticorrupció del Voltregans per una denúncia de prevaricació

ACN

Masies de Voltreg.-L'Audincia Provincial de Barcelona ha desestimat el recurs d'apellació de la Comissió Anticorrupció del Voltregans contra la interlocutria d'octubre del 2018 que va dictar el jutjat número 5 de Vic. En aquesta interlocutria i després d'haver practicat les diligncies prvies i davant els informes que es van presentar, el jutge va decidir arxivar la denúncia que la comissió havia presentat contra l'alcalde, crrecs electes i treballadors municipals de Masies de Voltreg i Sant Hiplit de Voltreg els dos municipis que formen el Voltregans- on se'ls acusava de prevaricació per diverses obres municipals. Després la comissió va presentar el recurs d'apellació a l'Audincia i aquesta l'ha desestimat i els ha condemnat a pagar les costes del procediment.

Segons han informat des del PSC d'Osona a través d'un comunicat (formació dels dos alcaldes del Voltregans en el moment de les denúncies), en la resolució del jutge de l'Audincia de Barcelona s'assenyala que els fets denunciats per la Comissió Anticorrupció del Voltregans ja van ser denunciats amb anterioritat al jutjat de Vic i arxivats per la interlocutria de febrer de 2018. La formació explica que en els darrers anys han comptabilitzat 21 denúncies, queixes o reclamacions per part de la comissió i exregidors de CiU contra crrecs electes i treballadors municipals. Es tracta de quatre denúncies per prevaricació en obres públiques o trfics d'influncies que s'han saldat amb un acord de conciliació, un sobresement i dos arxivaments. També una denúncia a fiscalia que es va arxivar i una denúncia de l'excap de CiU amb resolució favorable pel batlle. A banda, des del PSC també expliquen que s'ha facilitat la informació que els han reclamat diversos organismes com el Tribunal de Comptes, Antifrau, el Síndic o la Comissió de Garanties d'Accés a la Informació Pública.

el més llegit

 1. 1

  Mor l'actor Quim Lecina, confundador del Teatre Lliure

 2. 2

  Catalunya suma 12.280 morts per coronavirus, 11 l'últim dia

 3. 3

  Josep Bargalló: "Totes les escoles acolliran els alumnes de famílies que ho necessitin"

 4. 4

  Detingut l'home que presumptament ha matat la seva parella a Esplugues (Barcelona)

 5. 5

  Sánchez espera reprendre al juliol la taula de diàleg amb la Generalitat de Catalunya