Publicado 2/9/2019 15:38:41 +02:00CET

L'Associació de Fiscals demana un canvi legal perquè el lladres multireincidents puguin anar a presó

Admet que les eines que tenen contra els furts són "escasses i poc dissuasives" i recorda que són els partits els que les poden modificar

ACN

Barcelona.-L'Associació de Fiscals ha apostat aquest dilluns per canviar la legislació perquè els lladres multireincidents puguin anar a la presó, de forma que els furts puguin ser considerats delictes menys greus quan hi hagi reiteració, en lloc de delictes lleus. Això provocaria un "important efecte de prevenció especial i general", apunta l'associació, que recorda que són els partits els que poden modificar les lleis i els codis. En un comunicat, els fiscals denuncien que les eines que tenen per lluitar contra els furts són "escasses i poc dissuasives", i han subratllat que actuen sempre "d'acord amb el principi de legalitat i imparcialitat en defensa de l'interès públic", sempre conforme al que preveu el Codi Penal i la Llei d'Enjudiciament Criminal.

També han volgut recordar que la mesura de presó provisional només es pot demanar complint determinades garanties i sota determinats requisits previstos perla llei. Els fiscals remarquen que el concepte d'alarma social va ser suprimit pel legislador. "És exclusivament el poder legislatiu, és a dir, els partits polítics amb representació al parlament, els que dicten les lleis i reformen els codis", han insistit.Així mateix, destaquen que també depèn de la voluntat política que hi hagi una plantilla "adequada" de fiscals, jutges i policies.

el més llegit

 1. 1

  Un operatiu policial als barris de Rocafonda, El Palau i Cerdanyola de Mataró finalitza amb 81 persones identificades

 2. 2

  Tres detinguts a L'Hospitalet per vendre marihuana a menors i a no socis d'un club cannàbic

 3. 3

  Detingut un veí de Manlleu per un robatori amb força en un habitatge de les Masies de Voltregà

 4. 4

  El Celler de Can Roca tanca després de detectar casos de coronavirus asimptomàtics i lleus dins de l'equip

 5. 5

  Concerts amb aforament de fins a 1.200 persones i reserva prèvia a les Festes de la Tardor de Lleida