L'associació d'empreses de l'economia digital sosté que "no té sentit" incloure els 'riders' al conveni de l'hostaleria

Publicado 4/4/2019 12:06:41CET

Adigital reclama una taula per definir un marc regulador que s'ajusti a la realitat d'aquestes companyies

ACN

Barcelona.-L'associació que agrupa les empreses espanyoles de l'economia digital (Adigital) ha assegurat que "no té sentit" incloure els repartidors de menjar a domicili d'empreses com Glovo o Deliveroo al conveni de l'hostaleria i ha lamentat que en el text es faci referència a les plataformes digitals "però no s'hagi comptat amb cap treballador, empresa o patronal" del sector per elaborar la norma. A més, remarca que "el reconeixement d'una relació laboral en un conveni no significa que els diferents models de les plataformes digitals s'enquadrin en aquest règim". Fonts d'Adgital han expressat la seva voluntat de "diàleg i col·laboració" i reclamen una taula de treball per adoptar "un marc regulador que s'ajusti a aquesta nova realitat econòmica i social, tal com s'està fent en altres països de l'entorn".

Per Adigital, qui vulgui fer entrar aquestes plataformes digitals al conveni ho haurà de "justificar jurídicament cas per cas davant l'autoritat competent". "Aquest conveni no fa més que sumar confusió a l'actual debat públic que el sector de les plataformes digitals està patint", afegeix l'associació, que reconeix els treballadors del sector com a autònoms i, per tant, sosté que "no se'ls pot aplicar un conveni col·lectiu".Per la seva banda, Glovo assenyala que l'empresa no es dedica en l'àmbit de l'hostaleria ja que la seva feina "va més enllà" del repartiment de menjar a domicili.Divendres passat, el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) va publicar l'ampliació de l'Acord Laboral Estatal d'Hosteleria (ALEH) amb vigència fins al 31 de desembre de 2020 que establia la inclusió els 'riders' dins d'aquest marc normatiu. La mesura va ser subscrita aquesta setmana tant per les patronals del sector FEHR i CECAT com per CCOO. A priori, per empreses com Glovo o Deliveroo aquesta modificació implicarà que els 'riders', que fins ara treballaven de forma autònoma, hagin de ser considerats personal laboral del sector d'hostaleria. D'aquesta manera, els repartidors abandonen els "llimbs legals" en el qual es trobaven, apunten des del sindicat.La principal novetat va ser la introducció en l'àmbit funcional de l'ALEH dels repartidors de menjar a domicili "a peu o en qualsevol mena de vehicle que no precisi autorització administrativa establerta per la normativa de transport, com a prestació de servei propi de l'establiment o per encàrrec d'una altra empresa, incloses les plataformes digitals o a través de les mateixes".Fonts sindicals van explicar aquesta setmana que treballaran perquè la seva categoria professional, el seu salari i les seves funcions siguin regulades segons els convenis sectorials que els corresponguin.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.