Publicado 17/10/2019 12:30:51 +02:00CET

L'associació de comerciants Retailcat condemna "rotundament" les accions "incíviques" i de "violència" als carrers

L'agrupació demana que les manifestacions siguin pacífiques i assegura que la vaga del 18 d'octubre "no és la solució al conflicte polític"

ACN

Barcelona.-L'agrupació Retailcat ha condemnat "rotundament" les accions "incíviques" i de "violència" als carrers de Catalunya que s'han produït com a resposta a la sentència de l'1-O. "La violència en les protestes alimenta la confrontació", han assegurat en un comunicat en el qual han demanat que les mobilitzacions siguin sempre pacífiques. Els comerciants han admès que Catalunya viu uns moments "convulsos" i "complexos" i ha exigit als partits polítics "professionalitat, sentit de la responsabilitat i altura de mires". L'associació formada per Barcelona Oberta, Cecot Comerç, Comertia i la Fundació Comerç, ha assegurat que, tot i respectar la vaga del 18 d'octubre, la convocatòria "perjudica l'economia catalana" i "no és la solució" al conflicte polític.

"El comerç forma part de la vida dels carrers i barris de les ciutats catalanes. Veiem amb preocupació, igual que els veïns i veïnes, el desenllaç violent i incívic de les manifestacions d'aquests darrers dies a moltes ciutats catalanes", han indicat.Retailcat representa uns 35.000 establiments comercials repartits per tot el territori català -més d'un 30% del comerç català- que donen feina a 230.000 persones -un 50% dels treballadors del retail a Catalunya-.