Publicado 25/4/2019 10:40:02 +02:00CET

Larrosa opta per deixar per a la prxima legislatura la tramitació del nou POUM de Lleida

L'alcalde vol evitar que l'estratgia política en període electoral pugui influir en el debat del nou planejament urbanístic

ACN

Lleida.-L'alcalde Flix Larrosa ha decidit ajornar la tramitació del nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Lleida fins després de les municipals, tal com demanaven alguns grups de l'oposició. Tot i que Larrosa havia expressat la seva voluntat de convocar en l'actual mandat un ple extraordinari per tal de portar a aprovació el document, finalment ha optat per deixar-lo per a la prxima legislatura per tal d'evitar que l'estratgia política partidista en ple procés electoral pugui condicionar el debat sobre el planejament urbanístic de la Lleida dels prxims quinze anys, segons avana Segre i han confirmat a l'ACN des de la Paeria. Per tant, ser el govern de la Paeria que surti escollit després del 26-M l'encarregat de tirar endavant el nou POUM.

Larrosa vol evitar, d'aquesta manera, que l'estratgia dels partits en període electoral pugui condicionar el posicionament que acabessin adoptant en relació amb el nou POUM. La voluntat de l'alcalde de Lleida és poder portar a aprovació provisional del ple el document en la prxima legislatura. Cal recordar que en la comissió extraordinria municipal d'Urbanisme, celebrada el 10 d'abril, només el PSC va votar a favor del nou POUM, després que Cs i PP s'abstinguessin, i la resta de grups es pronunciessin en contra del document. Flix Larrosa també responsabilitza la Generalitat del retard en la tramitació del POUM ja que el govern municipal preveia poder aprovar el document abans. "Fins a principis d'abril no vam disposar de l'informe final de la Comissió territorial d'Urbanisme" i "la resolució de les allegacions estava molt condicionada a aquest document", ha declarat Larrosa a Segre. Els grups municipals del PDeCAT, Crida-CUP, Comú de Lleida i ERC-Avancem havien criticat les "presses" del govern de la Paeria per portar a aprovació provisional el POUM i havien demanat ajornar-ne la tramitació a la prxima legislatura municipal. Els grups demanaven més temps per poder analitzar els canvis proposats entre el document que es va aprovar inicialment ara fa gairebé un any i la proposta que Larrosa pretenia portar a aprovació del ple aquest mandat.