Publicado 12/4/2019 14:39:14 +02:00CET

Larrosa considera "arbitrries" les acusacions al govern municipal per un suposat ús electoralista de la Paeria

L'equip de govern recorre la prohibició de la JE de difondre un tríptic i una carta i demana substituir quatre articles de la revista per poder-la distribuir

ACN

Lleida.-L'alcalde de Lleida, Flix Larrosa, considera "arbitrari i discrecional i sempre opinable" que des d'algunes formacions polítiques es pressuposi que el govern municipal est fent un ús electoralista de la Paeria. Larrosa ha anunciat que el govern municipal ha recorregut les resolucions en qu la Junta Electoral ha prohibit a la Paeria, a petició de JxCat, difondre un tríptic sobre la nova ordenana de Paisatge i una carta dirigida als vens de la Bordeta sobre el bosc urb projectat al barri. Així mateix, ha sollicitat el pronunciament de la JE sobre la possibilitat que la revista de la Paeria es pogués acabar distribuint si se substitussin els quatre articles que l'organisme va veure electoralistes. L'alcalde també ha posat de relleu la desestimació d'altres dues denúncies presentades per JxCat i la Crida-CUP.

Flix Larrosa ha volgut sortir al pas sobre les darreres resolucions de la Junta Electoral de la Zona de Lleida arran de denúncies presentades per Junts per Catalunya i la Crida-CUP per un suposat ús electoralista de la Paeria per part del govern municipal del PSC. Segons l'alcalde, "el fet que faci pedagogia i proposi a la ciutadania cap a on ha d'anar la ciutat no pot ser constitutiu de cap de cap consideració que vagi acompanyada de dficits democrtics perqu l'obligació de l'alcalde és informar, explicar i proposar". Larrosa ha explicat que des del govern de la Paeria s'han recorregut les dues resolucions de la Junta Electoral, a instncia es de dues denúncies presentades per JxCat, que ordenen a la Paeria que aturi de forma "immediata" la difusió i distribució d'una tríptic informatiu sobre la nova ordenana municipal de Paisatge i d'una carta signada per l'alcalde de Lleida dirigida als vens de la Bordeta sobre el bosc urb projectat al barri. Larrosa defensa que l'aprovació i entrada en vigor de l'ordenana "obliga l'administració a donar a conixer a través dels diferents canals que s'ha posat en marxa una nova ordenana per al compliment i per al seu respecte". El tríptic es va repartir entre el 22 i 28 de mar, segons ha dit l'alcalde. Així mateix ha recordat que el text es va aprovar amb 22 vots favorables, entre els quals els del PDeCAT. En el cas de la carta, Larrosa ha exposat que "no atén a l'assoliment d'xits per part de l'equip de govern sinó que és un aclariment respecte a una informació que s'estava fent circular pel barri de la Bordeta i que l'alcalde i l'equip de govern van considerar que s'havia de clarificar per tal d'evitar malentesos. "L'escrit es va enviar fruit de l'acció d'un bon govern i de transparncia", ha assenyalat.D'altra banda, l'equip de govern ha sollicitat a la Junta Electoral que es pronunci sobre la possibilitat que la revista de la Paeria es pogués acabar distribuint si es retiressin i se substitussin per altres els quatre articles que la Junta Electoral va considerar electoralistes. Flix Larrosa ha expressat que "en els diferents processos electorals que s'han celebrat en els últims anys mai s'havia fet retirar la publicació de la Paeria" i ha recordat que "tenim uns compromisos contractuals amb una empresa i ha uns ingressos per publicitat que ens veiem obligats a complir ", ha dit. La decisió de la JEZ de prohibir la distribució de la revista municipal del mes de mar va venir motivada també per una denúncia de JxCat. Finalment, l'alcalde de Lleida ha explicat que la Junta Electoral ha desestimat altres dues denúncies contra el govern municipal. Per una banda, una de la Crida per Lleida- CUP en qu la formació denunciava la "frentica activitat institucional de l'alcalde", segons ha dit Larrosa, i una altra de JxCat.