Publicado 31/7/2019 15:33:47 +02:00CET

Larrosa assegura que temporers amb contracte dormen al refugi i insta la Generalitat a fer complir la normativa laboral

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

El PSC posarà en marxa un "govern a l'ombra" a la Paeria per aportar propostes i fiscalitzar l'acció de govern municipal

ACN

Lleida.-El cap de l'oposició a la Paeria, Fèlix Larrosa, ha denunciat aquest dimecres que temporers amb contracte laboral dormen al refugi que va posar en marxa la Paeria i ha assegurat que alguna nit van ser fins a 54 persones en aquesta situació. En aquest sentit, ha emplaçat el Departament de Treball a fer complir la normativa laboral, que obliga els empresaris a facilitar allotjament a aquells temporers que viuen a més de 75 quilòmetres del lloc de treball. Així mateix, Larrosa ha assegurat que la creació del refugi "no ha servit per treure gent que dorm al carrer" a la ciutat, en relació amb altres anys. D'altra banda, el cap de l'oposició ha anunciat que el PSC posarà en marxa un "govern a l'ombra" a la Paeria amb l'objectiu de fer propostes i seguir treballant per la ciutat i fiscalitzar l'acció del govern municipal.

Fèlix Larrosa ha anunciat aquest dimecres en un esmorzar informatiu amb la premsa que el PSC de Lleida posarà en marxa al setembre un "govern a l'ombra que fiscalitzi l'acció de govern però sense deixar de fer propostes", que pivotaran entorn als eixos dels drets a les persones, la capitalitat de Lleida, fer que sigui una ciutat d'oportunitats i el medi ambient i la sostenibilitat. "Serem una oposició constructiva i propositiva", ha dit Larrosa. En aquest sentit, ha detallat que aquest "govern a l'ombra estarà integrat no només pels regidors del grup municipal socialista, sinó també per persones que també anaven a la llista del PSC i gent de diferents àmbits de la societat civil.Des de la tasca d'oposició, Larrosa ha emplaçat el govern municipal d'ERC, JxCat i Comú a presentar un pla de govern que plategi un projecte de ciutat. "Sembla que estiguem davant de tres governs i no només d'un", en referència a les tres formacions que integren el govern de la Paeria. El cap de l'oposició ha dit que espera del govern "honest", n'espera precisament això, "honestedat" i també "valentia".Finalment, Felix Larrosa ha celebrat que el govern de la Paeria vegi amb bons ulls la demanda de construcció de l'Institut de Cappont, i ha recordat que es tracta d'una proposta que ja es va fer en l'anterior mandat.