Publicado 11/6/2019 14:14:01CET

L'Aquelarre de Cervera presenta a Barcelona la programació de la 42a edició que dedica l'acte central al tarot

Agencia Catalana de Noticias
ACN

La festa del foc i les bruixes tornarà a fer una degustació amb un espectacle especial al Festival Cruïlla, coincidint amb el seu 10è aniversari

ACN

Barcelona.-L'Aquelarre de Cervera ha presentat aquest dimarts a Barcelona la seva 42a edició que enguany dedica el seu espectacle central al tarot i tot la seva simbologia relacionada amb la màgia, els ritus, el món oníric i mitològic i la psicoanàlisis. La direcció artística torna a anar a càrrec del grup local Alea Teatre, encapçalat per Albert Parra. El regidor en funcions de l'Aquelarre, Marc Llorens, ha destacat la 'potència' del cartell musical de la festa amb noms com Zoo, Pupil·les o la Companyia Elèctrica Dharma. Així mateix, també ha recalcat la voluntat de potenciar els grups de Ponent amb noms com la Terrasseta de Preixen, Koers o Pastorets Rock. L'Aquelarre oferirà novament un petit tastet de la festa al Festival Cruïlla de Barcelona tal com ja es va fer l'any passat amb molt bona acollida per part del públic.

L'espectacle central de l'edició d'aquest any de l'Aquelarre de Cervera, que tindrà lloc el darrer cap de setmana d'agost, girarà al voltant del món del tarot. A banda, hi ha un protocol i una estructura molt marcada que cada any és la mateixa. Són les cercaviles, el Ball de la Polla, l'Encesa de la Universitat, la Invocació de Mascle Cabró, l'Escorreguda Final i el Foqueral. La previsió és que durant la festa es cremi mitja tona de pólvora.Marc Llorens, regidor en funcions de l'Aquelarre, ha destacat que enguany tornen a presentar un dels 'cartells més potents de la història de l'Aquelarre', amb els valencians ZOO i Pupil·les com a caps de cartell. Així mateix, ha assenyalat l'aposta per la Companyia Elèctrica Dharma com una formació musical que congenia molt amb la festa i que repeteix per segon any consecutiu.Llorens també ha volgut posar en valor els grups de les terres de Ponent que actuaran a la festa pel fet que d'aquesta manera els poden 'promoure i visibilitzar' davant un nombrós públic. Alguns dels que formen part de cartell són la Terrasseta de Preixens, Koers i Pastorets Rock.A banda de l'espectacle central de l'Aquelarre que té lloc el dissabte 31 d'agost a la nit, la festa comptarà el divendres amb la Trobada de Bestiari on es preveu la participació de 6 bèsties portades per 6 colles de diables d'arreu del país. Enguany, les colles de diables convidades a participar als correfocs i foqueral de dissabte són la Colla Vella de Gràcia i la Colla de Diables de Mataró. Pel que fa a l'Aquelarret, que és la versió infantil de la festa, comptarà amb el ball de diables infantil d'Esplugues de Llobergats com a convidats.L'Aquelarre es tornarà a presentar aquest any al Festival Cruïlla de Barcelona, a principis de juliol, oferint un petit tastet de l'espectacle del foc i la bruixeria. Llorens ha valorat el fet que els serveis per promocionar la festa però al mateix temps per 'passar-ho bé' integrant la cultura popular en un esdeveniment musical que aplega grups i públic internacional. Els cerverins doncs, tornaran a ser al Cruïlla amb els seus correfocs, diables i percussionistes.El pressupost de l'Aquelarre és de 200.000 euros però Llorens ha destacat la important participació del teixit associatiu de la capital de la Segarra per tal que la festa sigui una realitat. Segons Llorens, els cerverins dediquen bona part de l'estiu a la preparació de l'Aquelarre i considera que aquesta és la 'singularitat' que fa que sigui un esdeveniment potent. L'impacte econòmic de l'Aquelarre és d'1 milió d'euros i compta amb una assistència aproximada de 30.000 persones.