En el període 2016-2020 el decrement acumulat ha estat del 9,5%

L'AMB anuncia una reducció del 5,7% de la tarifa de l'aigua a partir de l'any vinent

Publicado 6/3/2019 10:22:00CET

ACN

Barcelona.-El vicepresident de Medi Ambient de l'AMB, Eloi Badia, ha anunciat aquest dimecres que a partir de l'1 de gener de l 2020 el preu de l'aigua s'abaratirà un 5,7% dins de l'àmbit gestionat per Aigües de Barcelona. Aquest nou decrement fa que la factura de l'aigua en el període 2016-2020 s'hagi reduït un 9,5%. Això es tradueix en el fet que el 2020 la ciutadania pagarà gairebé 32 MEUR menys del previst si no s'haguessin corregit els excessos tarifaris des del 2015, gairebé 52 MEUR si es té en compte l'IPC acumulat. Badia ha recordat que durant aquest mandat l'AMB s'ha proposat "fer valer el dret a l'aigua com un dret bàsic i universal" i que això s'ha materialitzat en un canvi de tendència amb baixades constants de les tarifes per tal que "es pagui allò que realment val el servei":

Aquesta nova reducció del preu de l'aigua ha estat possible perquè l’AMB ha rebaixat la despesa formulada per l’empresa en diferents partides del servei, com ara l’energia elèctrica, les assessories, els treballs de manteniment per a tercers i les partides de publicitat.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.