Publicado 06/03/2019 10:22CET

L'AMB anuncia una reducció del 5,7% de la tarifa de l'aigua a partir de l'any vinent

ACN

Barcelona.-El vicepresident de Medi Ambient de l'AMB, Eloi Badia, ha anunciat aquest dimecres que a partir de l'1 de gener de l 2020 el preu de l'aigua s'abaratir un 5,7% dins de l'mbit gestionat per Aigües de Barcelona. Aquest nou decrement fa que la factura de l'aigua en el període 2016-2020 s'hagi redut un 9,5%. Aix es tradueix en el fet que el 2020 la ciutadania pagar gairebé 32 MEUR menys del previst si no s'haguessin corregit els excessos tarifaris des del 2015, gairebé 52 MEUR si es té en compte l'IPC acumulat. Badia ha recordat que durant aquest mandat l'AMB s'ha proposat "fer valer el dret a l'aigua com un dret bsic i universal" i que aix s'ha materialitzat en un canvi de tendncia amb baixades constants de les tarifes per tal que "es pagui all que realment val el servei":

Aquesta nova reducció del preu de l'aigua ha estat possible perqu lAMB ha rebaixat la despesa formulada per lempresa en diferents partides del servei, com ara lenergia elctrica, les assessories, els treballs de manteniment per a tercers i les partides de publicitat.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés