L'alcalde de Mollerussa s'ofereix al de Lleida per aturar el projecte comercial de Torre Salses

Publicado 10/9/2019 14:03:42CET
Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

Marc Solsona considera que el complex d'oci i comerç pot suposar una 'amenaça' per a les botigues dels municipis que hi ha en un radi de 40 quilòmetres de la capital

ACN

Lleida.-L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, s'ha posat a la disposició de l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, per articular una estratègia en comú amb l'objectiu de frenar el projecte de l'àrea comercial de Torre Salses que està projectada a la capital de Segrià. Segons Solsona, aquest model comercial i d'oci concentrat és una 'amenaça' per al comerç dels municipis situats a un radi de 40 quilòmetres de la capital ja que pot canviar les 'dinàmiques i hàbits' del dia a dia d'aquest entorn. Solsona es va posar en contacte amb Pueyo al juny, després del canvi de govern a la Paeria, i li va oferir ajuda per 'argumentar el relat del territori' contra un projecte que veu perjudicial per Mollerussa però també per altres ciutats com Tàrrega i Balaguer.

Segons Solsona, l'oferiment a l'alcalde de Lleida no és per crear un 'front comú' contra Torre Salses sinó per establir qualsevol tipus 'd'estratègia o aliança' per evitar perjudicis al petit comerç de la capital però també de les ciutats del seu entorn. L'alcalde de Mollerussa ha contextualitzat aquest posicionament en el fet que en els darrers anys s'ha anat revertint la taxa d'atur a la capital de Pla d'Urgell, fonamentalment pel repunt de l'activitat industrial i també comercial. En aquest sentit, ha dit que les dades del mes de juny fixen en 649 les persones aturades a Mollerussa amb una taxa d'atur registral del 8,61%, una dada que al mes d'agost encara baixa més fins a situar-se en 625 persones aturades. Aquestes xifres contrasten amb la punta màxima que es va registrar al març de 2012 amb 1.260 persones aturades i una taxa del 17,93%.

el més llegit

 1. 1

  Torra anunciarà la data de les eleccions un cop s'aprovin els pressupostos

 2. 2

  Duch: "El Parlament Europeu no va decidir retirar l'acta de diputat a Junqueras"

 3. 3

  Google comença a cobrar al Govern dels EUA per l'accés a les dades d'usuaris

 4. 4

  Puigdemont i Comín renuncien a integrar-se al grup Verds-ALE de l'Eurocambra

 5. 5

  Sant Joan Despí (Barcelona) decreta tres dies de dol per la dona assassinada

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista