Publicado 6/2/2019 13:37:17 +01:00CET

L'alcalde de Constantí creu que l'arquebisbe "potser es va equivocar" nomenant rector a mossn Morell

El batlle s'ha reunit amb Jaume Pujol i li ha reclamat que es posin "mitjans" perqu no pugui haver-hi més abusos a menors

ACN

Tarragona.-L'alcalde de Constantí, scar Sánchez, s'ha reunit d'urgncia aquest dimecres amb l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, per expressar-li el malestar dels vens després que s'hagi conegut que el rector, Xavier Morell, havia estat investigat per abusos a menors abans d'arribar al poble. En aquest sentit, Sánchez ha considerat que l'arquebisbe "potser es va equivocar" en el nomenament, tot i que Morell tenia el suport de Pujol aleshores. L'alcalde també ha demanat a l'arquebisbat que "es posin mitjans" perqu no es tornin a repetir uns fets així al municipi ni a cap altre lloc.

El batlle de Constantí ha explicat que després que es confirmessin "els rumors" sobre Morell aquesta setmana, van exigir el seu cessament. La destitució va arribar dimarts a la tarda. "Després de la confirmació d'investigacions, lgicament no veiem que aquest rector sigui ptim per estar a Constantí", ha afegit.D'altra banda, l'alcalde ha explicat que intentaran contactar amb possibles víctimes de l'antic rector de Constantí, mossn Llagostera, ja mort, denunciat per haver abusat de "desenes de nens" del poble durant dcades en excursions al Pirineu. Pel que fa a mossn Morell, investigat per fets entre el 2015 i el 2016, no es preveu iniciar cap mesura perqu al municipi "no n'hi ha cap d'afectat", segons l'alcalde.Sánchez ha explicat que estan "satisfets" amb el nou rector, que ja havia passat anteriorment pel municipi. A més, tot i que la decisió de nomenar un rector depn de l'arquebisbat, Sánchez ha explicat que "es posaran totes les mesures possibles perqu aix no torni a passar". També ha mostrat el suport als afectats per aquests fets i ha fet una crida perqu les víctimes ho denuncin.