Publicado 1/10/2019 15:12:58 +02:00CET

LAjuntament de Tarragona recorre lordre de la Junta Electoral de retirar la pancarta dels presos

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

Ricom diu que no és cap símbol partidista i que prohibir el lla groc als funcionaris vulneraria drets fonamentals

ACN

Tarragona.-Lalcalde de Tarragona, Pau Ricom, ha presentat un recurs davant la Junta Electoral Provincial sobre la resolució de la Junta Electoral de Zona que li donava dotze hores per retirar la pancarta amb el lema Llibertat presos polítics de la faana de lAjuntament i que linstava a vetllar perqu els funcionaris no llueixin el lla groc. Ricom va rebre la resolució que donava la raó al grup municipal del Partit Popular dilluns a les cinc de la tarda i en el recurs demana que se suspengui mentre no es resolen les seves allegacions. Mentrestant, la pancarta continua penjada a la faana del consistori. A més, en lescrit lalcalde republic defensa que la pancarta és un posicionament social i no de partit, i critica que prohibir als funcionaris que portin llaos grocs vulneraria drets fonamentals.

Lalcalde recorda que va presentar un extens escrit dallegacions al document dels populars, per denuncia que la Junta Electoral de Zona no hi fa referncia en la seva resolució. La manca de pronunciament sobre els seus arguments, segons Ricom, els genera indefensió i suposa la invalidesa de lacte administratiu. Alhora, el batlle es queixa que va sollicitar de forma expressa que la resolució es notifiqués en catal, per es va fer en castell. En lescrit dallegacions, Ricom reitera que la pancarta és la manifestació dun posicionament social i no de partit, com ho són les pancartes violetes contra la violncia de gnere. Lalcalde afegeix que es tracta duna reclamació abstracta i sense símbols, de forma genrica, que en cap cas no ha estat impugnada per cap altra administració i, per tant, és vigent. En aquest sentit Ricom veu democrticament necessari que les juntes electorals modifiquin la doctrina en aquest sentit, tan sols comprensibles des duna visió subjectiva dun dret tant fonamental i tan constitucional com aquest. Les administracions sempre prenen partit, en altre cas no podrien desenvolupar polítiques públiques. I aquestes es desenvolupen i exerceixen sempre, sense estar limitades en períodes electorals. I com a tals han de poder actuar, dacord amb la societat a la que representen, de forma democrtica, en la reivindicació dels drets i principis que es desprenen de la Constitució i de la resta del rgim jurídic, detalla. Daltra banda, pel que fa a la indicació de vetllar perqu els funcionaris municipals no llueixin el lla groc a la solapa, Ricom creu que aquesta petició és contrria als principis de llibertat ideolgica i de llibertat dexpressió, i que la Junta Electoral de Zona no nés competent.En cap cas afecta a la neutralitat i imparcialitat de la seva actuació com a funcionaris. En altre cas podem arribar a extrems fins i tot ridículs (a part de ser contraris a tot lordenament jurídic), ja que la neutralitat absoluta en la imatge exterior és prcticament impossible. I ens preguntem fins on arribaria aquesta prohibició: al color de les sabates, o de lamericana, o dels pantalons, o del pentinat, o de les ulleres, o a una rosa groga a la solapa?, es pregunta lalcalde.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés